MILLORES A SANT ANDREU

Barcelona entrega 167 vivendes del pla de remodelació de cases barates de Bon Pastor

El barri de Sant Andreu millora l'espai públic ampliant les zones de vianants i les àrees verdes

fcasals31482089 bon pastor170312125623

fcasals31482089 bon pastor170312125623

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

L’Ajuntament de Barcelona ha entregat les 167 vivendes dels tres blocs que corresponen a la tercera fase de remodelació de les antigues cases barates del Bon Pastor, al districte de Sant Andreu, pisos que s’han ­destinat als afectats urba­nístics d’aquesta mateixa ­remodelació.

Són pisos de quatre, de tres (la majoria), de ­dues i, en un cas, d’una habitació cons­truïts «amb criteris de sostenibilitat i d’estalvi energètic», segons va informar l’ajuntament en un comunicat, seguint el model de les promocions del Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona (PMHB).

A més de la construcció dels nous blocs de pisos, el consistori ha acompanyat tota aquesta transformació del barri del Bon Pastor amb una intervenció de millora en l’espai públic. Així, també ha ampliat les zones vianants, que han passat a ser priorità­ries davant els usuaris del vehicle privat, i les zones verdes.

S’han instal·lat també noves àrees de jocs infantils i d’exercici destinades a la gent gran, s’han eliminat les xarxes de les àrees de serveis, com el telèfon i l’electricitat, per substituir-les per xarxes canalitzades i sepultades. Les principals barreres arquitectòniques també han desaparegut, i s’han implantat sistemes més eficients de reg i d’il·luminació, així com la recollida pneumàtica de residus.

Notícies relacionades

L’àmbit d’actuació d’aquesta tercera fase arribarà als 16.563 metres quadrats en la quarta fase, que inclourà cinc blocs més de pisos. Les 152 vivendes corresponents a la primera fase es van entregar el 2006, i les 190 corresponents a la segona, el 2010.

CINC NOUS BLOCS DE PISOS

En la quarta fase, que està en període de redacció dels projectes bàsics de construcció, es preveu edificar cinc blocs de pisos, que sumaran un total de 245 vivendes. Per tant, al barri del Bon Pastor s’hi hauran construït en total 754 pisos de diferents tipologies, però d’entre 60 i 90 metres quadrats, i en edificis dotats també de places d’aparcament al soterrani.