ADAPTACIÓ TECNOLÒGICA DEL SUBURBÀ

TMB instal·la carregadors de mòbil en dos trens de la línia 2 de metro

Els dispositius s'uneixen als ja col·locats en quatre estacions de la mateixa línia

zentauroepp37568850 barcelona  barcelones   06 03 2017   sociedad   la president170306162146

zentauroepp37568850 barcelona barcelones 06 03 2017 sociedad la president170306162146 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Són a les estacions. I ara als vagonsTransports Metropolitans de Barcelona (TMB), de la mà de la seva presidenta Mercedes Vidal, va estrenar ahir carregadors de mòbil en un parell de trens de la L-2, que en dia laborable porten gairebé 140.000 persones.

Els terminals –quatre entrades USB en cadascun i col·locats a una altura accessible per a persones amb mobilitat reduïda– estan instal·lats als extrems dels combois i permeten als viatgers fer una càrrega ràpida del seu dispositiu. Els punts de recàrrega (els trens dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, FGC, també n’incorporen) permeten alimentar el telèfon un 75% més ràpid que els endolls convencionals, i inclouen un sistema de reconeixement de l’estat de l’aparell.

SEGONA FASE

Notícies relacionades

Aquesta és la segona fase del projecte d’implantació de carregadors al metro barceloní. La primera fase es va desplegar el desembre passat amb la instal·lació d’endolls a quatre estacions de la L-2 (Sagrada Família, Passeig de Gràcia, Paral·lel i Universitat). El projecte l’impulsa TMB de la mà de l’empresa catalana Yupcharge. També el servei d’autobús de TMB ha donat un impuls a la tecnologia mòbil: els 120 vehicles que es van incorporar a la flota al llarg de l’any passat porten incorporats carregadors USB. De la mateixa manera, els trens de FGC permeten als viatgers carregar el telèfon durant el trajecte.

La L-2 ja va ser el 1995 la primera dissenyada amb criteris d’accessibilitat (totes les estacions tenen ascensor). També va ser la primera a posar cartells lluminosos a les andanes per informar del temps previst d’arribada del pròxim tren.