EN DEFENSA D'UN ESPAI POPULAR DEL FORT PIENC

Un grup de joves 'ocupen' la seu central de Bankia a la plaça de Catalunya

Protesten pel judici contra l'espai okupat El Rec, en una oficina de l'entitat abandonada del carrer d'Ausiàs March

Entre els participants en l'acció hi ha els tres regidors de la CUP a l'Ajuntament de Barcelona

Entre els participants en l’acció hi ha els tres regidors de la CUP a l’Ajuntament de Barcelona. / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

Un grup de joves del barri del Fort Pienc han okupat aquest dilluns la seu central de Bankia a Barcelona, a la confluència entre els carrers de Pelai i la Rambla. L'acció reivindicativa ha començat cap a les dotze del migdia i asseguren que pretenen prolongar-la durant tota la jornada. L'objectiu principal de la mobilització és, asseguren, denunciar "que l'activitat especulativa de l'entitat bancària pretén desallotjar l'organització veïnal i juvenil del seu barri". Així ho expliquen en un comunicat que han difós als pocs minuts de l'entrada festiva a l'entitat, en què també han participat les regidores de la CUP a l'Ajuntament de Barcelona Maria Rovira i Maria José Lecha.

Els joves han programat diverses activitats durant tota la desobedient jornada de protesta, que celebren tres dies abans del judici per l'okupació d'un local abandonat al carrer d'Ausiàs March, 72, una vella oficina de l'entitat bancària, okupada el 2014 per un grup de joves del barri i que van batejar com El Rec,espai que reivindiquen com a "únic punt de trobada per a les associacions juvenils al barri".

TALLERS I UNA XERRADA DE DAVID FERNÀNDEZ

Notícies relacionades

Per portar la seva protesta al centre de la ciutat -i del focus mediàtic- han programat activitats durant tot el dia al cèntric espai. De tallers a actuacions musicals, amb l'objectiu de sumar suports a la causa. A les sis de la tarda d'aquest dilluns oferirà una xerrada sobre l'especulació bancària l'exdiputat David Fernàndez, que ha fet difusió de l'acció a les xarxes socials.

El col·lectiu denuncia en el mateix comunicat que "arriben a aquesta situació perquè l'Ajuntament de Barcelona no ha facilitat la consolidació dels seus projectes".

Temes:

Okupes Bankia