L'ACCÉS A LA VIVENDA A LA CAPITAL CATALANA

Els preus dels lloguers arriben a màxims històrics

Ciutat Vella és el districte més car d'Espanya, per sobre del barri de Salamanca de Madrid

Sis dels 10 municipis més cars d'Espanya estan a l'àrea metropolitana de Barcelona

fcasals36939161 barcelona  19 01 2017 pisos locales alquiler y venta en el e170129141558

fcasals36939161 barcelona 19 01 2017 pisos locales alquiler y venta en el e170129141558 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
HELENA LÓPEZ / BARCELONA

Que l’escalada dels preus dels lloguers a Barcelona és preocupant ja no ho denuncia només l’alcaldessa Ada Colau, que planteja la necessitat de limitar els preus màxims del mercat privat, o la Síndica de Greuges. Els informes anuals de les principals immobiliàries espanyoles –gens sospitoses de voler incitar a la revolució– confirmen que Barcelona experimenta un rècord de preus sense precedents, ja que és la capital espanyola amb una proporció de vivendes de lloguer més alta: el 30%.

L’últim informe del preu del lloguer elaborat per Fotocasa assenyala que Barcelona és la ciutat de tot l’Estat espanyol amb el metre quadrat més car (15,16 euros). Si es baixa a la micro, destaca d’aquesta mateixa llista que Ciutat Vella és el districte més car de l’Estat (17,37 euros).

Obrint el focus, les dades no són menys preocupants per als barcelonins que viuen de lloguer (sí que ho són i molt, per als propietaris, és clar): sis dels 10 municipis espanyols més cars estan a l’àrea metropolitana de Barcelona. Gavà ocupa la tercera posició, Sant Cugat, la quarta; Sitges, la sisena; Castelldefels, la setena i l’Hospitalet, la desena.

NOMÉS AL DARRERE DE LES BALEARS

Notícies relacionades

El mateix estudi assenyala que els preus del lloguer a Barcelona han pujat el 16,2% l’últim any, la segona alça més important de l’Estat, només per darrere de les illes Balears (18,5%). Que els dos llocs amb més pujades coincideixin amb dos dels punts més turístics d’Espanya reforça les tesis que apunten que la massificació turística comporta l’augment de preus.

Segons el portal immobiliari Idealista, Barcelona també és la ciutat on els preus han pujat amb més força. «Les pujades més pronunciades tenen lloc a les grans ciutats, on els preus es troben en plena escalada alcista. Barcelona ha arribat a màxims històrics: el metre quadrat ronda els 17,4 euros, enfront dels 14,6 euros de fa tot just 12 mesos», asseguren a la web del portal immobiliari.