La Boqueria prohibirà les degustacions a les parades

L'ajuntament obligarà que els productes es venguin envasats i es degustin fora del mercat

Presentades diverses mesures per recuperar els usos originals del mercat

cmontanyes35407887 turistas160920195731

cmontanyes35407887 turistas160920195731 / JULIO CARBO

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA CASTÁN / BARCELONA

L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest dijous que els establiments del mercat de la Boqueria que ofereixen degustacions només les podran vendre precintades o envasades perquè siguin consumides fora del recinte. L'objectiu de la mesura és recuperar l'ús original del mercat i evitar que sigui només una atracció turística. La mesura ha sigut anunciada per la regidora de Comerç, Montserrat Ballarín, i la de Ciutat Vella, Gala Pin.

El consistori, amb l'objectiu d'evitar el consum de degustacions a l'interior del recinte, ha disposat que les parades no podran tenir taulells plans. Tots hauran de ser inclinats per evitar la consumició. A més, no es podran obrir més bars al mercat.

ALLIBERAR PARADES

Per un altre costat, el govern municipal ha obert una ronda de negociacions per establir quantes taules podran tenir els locals del perímetre de la Boqueria.

Notícies relacionades

Al pla també hi figuren altres actuacions, com alliberar parades als quatre quadrants del mercat i traslladar-les a altres espais per generar més espai de circulació, i, ja a curt termini, tancar el perímetre de la Boqueria i canviar-ne el paviment.

Les mesures es presentaran oficialment la setmana que ve per ser debatudes i s'espera que s'aprovin en el termini de sis mesos. L'import inicial de la inversió supera els tres milions d'euros.