VA SER DURANT LA FESTA MAJOR

Mor el casteller de la Vila de Gràcia que va quedar tetraplègic al caure d'una torre el 2013

La colla dedicarà un pilar al difunt en la cerimònia d'aquest dimecres

 

  / @cvg_cat

2
Es llegeix en minuts

Mike Lane, el casteller de la Colla de la Vila de Gràcia que va patir un greu accident durant la festa major del barri el 2013 que el va deixar tetraplègic, va morir el 22 de gener, segons ha informat la colla castellera.

El 2013, durant la festa major de Gràcia, la caiguda d'un castell de 5 de 8 va ferir tres castellers, i un d'ells, Lane, d'origen irlandès i que vivia al barri des del 1999, va rebre un fort cop i va patir una fractura cervical, va perdre el coneixement i va tenir una aturada cardiorespiratòria.

A conseqüència de l'accident, l'irlandès va quedar tetraplègic i amb necessitat de respiració assistida.

La colla ha comunicat la mort a la seva pàgina web, i ha explicat que des de l'inici ha donat "tot el suport emocional i econòmic possible" al casteller i a la seva família, durant la seva estada a l'Institut Guttmann de Barcelona i posteriorment a casa seva, i "així ho continuarà fent ara i sempre".

Les colles castelleres sòcies de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) tenen una assegurança triple en cas d'accidents, que cobreix la responsabilitat civil, el cost de l'atenció sanitària i una indemnització econòmica si hi ha seqüeles permanents, com en el cas de Mike Lane, que va rebre la "màxima indemnització", ha aclarit a Efe Guillermo Soler, gerent de la CCCC.

Segons fonts de la Colla de la Vila de Gràcia consultades per Efe, l'agrupació dedicarà un pilar (torre humana d'estructura simple d'una persona per pis) a la víctima en la cerimònia funerària d'aquest dimecres, i han anul·lat l'assaig d'aquest divendres 27 i l'actuació als Fogerons de Sa Pobla d'aquest dissabte 28 de gener, una festa que té el seu origen en una petita població de Mallorca i que des del 1993 se celebra al barri de Gràcia.

Així mateix, la colla ha compartit a les xarxes socials un vídeo en homenatge a la víctima, amb el títol "Mike, sempre et portarem al cor".

Notícies relacionades

La família de Lane sempre ha estat molt implicada en el món casteller i ha expressat a la web de la colla la seva gratitud per les mostres de condol rebudes, que els han fet sentir acompanyats en "aquests moments tan tristos".

També han agraït el suport i ajuda rebuts durant aquests anys per part dels professionals de l'Institut Guttmann, l'Hospital de Sant Pau, CatSalut, l'Hospital Clínic, el Sistema d'Emergències Mèdiques i la Creu Roja, la Coordinadora de les Colles Castelleres de Catalunya i el món casteller.