SIS EQUIPS ALS CARRERS

Barcelona allotja 66 persones sense sostre en el marc de l'operació fred

El dispositiu ha mobilitzat 9 vehicles i 30 persones

L'ajuntament anul·la els serveis de neteja amb aigua per evitar gelades

1
Es llegeix en minuts

El Centre d'Estades Breus del Centre d'Urgències i Emergències Socials (CUESB) de Barcelona ha acollit aquesta nit un total de 66 persones, 34 de les quals han sigut contactades pels equips d'Emergències Socials en el marc de l'operació fred, que es va activar aquest dilluns a les 19.30 hores. La resta de persones ateses han arribat al centre per pròpia iniciativa o derivada per altres serveis d'atenció.

El dispositiu ha comptat amb un dispositiu especial distribuït per tota la ciutat, amb la col·laboració de la Creu Roja, per detectar les persones que pernocten a la via pública i informar-los de la possibilitat d'allotjar-se en aquest centre habilitat per a aquestes ocasions.

En total, el dispositiu compta amb 9 vehicles i 30 persones entre professionals i voluntaris, repartits en 6 equips. A més, hi intervenen 12 educadors del Servei del SIS Medi Obert que treballen en equips de 2 professionals, com la resta de l'any.

El Servei d'Estades Breus disposa de 108 places d'acollida, que se sumen a les 75 places del Centre d'Acollida Nocturn d'Emergències, que es va posar en marxa el mes de desembre passat i que està en funcionament durant tots els mesos d'hivern. En total, l'Ajuntament de Barcelona disposa de 183 places d'acollida nocturna en el marc de l'operació fred.

Des de l'àrea de Medi Ambient de l'ajuntament també han activat diferents mesures per prevenir situacions de perill a l'espai públic per possibles gelades.

ANUL·LADA LA NETEJA AMB AIGUA

Segons fonts municipals, a partir del torn de nit d'aquest dilluns, i fins que passi l'episodi de fred, s'ha determinat anul·lar tots els serveis de neteja amb aigua, per evitar gelades.

Notícies relacionades

També està previst fer un seguiment especial de l'estat dels carrers, sobretot per sobre de la Ronda de Dalt i també als barris de muntanya (Putxet, Rovira, Carmel, Creueta del Coll i de la Peira), així com la muntanya de Montjuïc, perquè si ha gelat s'hi escampi sal per evitar relliscades i accidents.

També assegurarà que els 111 punts de sal distribuïts per la zona alta de la ciutat estiguin convenientment proveïts.