PROJECTES TURÍSTICS QUE GENEREN PROTESTES

ERC manté el seu rebuig al PEUAT si Colau no celebra tres consultes veïnals

L'equip de govern sotmetrà el text a votació dimecres malgrat que no té prou suports

lpedragosa36342726 hotel praktik drassanes hotel170115174104

lpedragosa36342726 hotel praktik drassanes hotel170115174104 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona no donarà suport al Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT) si l’alcaldessa Ada Colau no organitza una consulta ciutadana sobre tres projectes hotelers en marxa que rebutgen els veïns. Es tracta dels hotels del carrer del Rec Comtal, el solar de Drassanes i l’alberg de la Vila Olímpica. Segons Alfred Bosch, líder dels republicans al consistori, si no hi ha consulta no votarà a favor del PEUAT. Segons Janet Sanz, regidora d’Urbanisme, «no és possible ni jurídicament ni legalment realitzar una consulta sobre la revocació de tres projectes que tenen llicències en regla», per més que no agradin als veïns.

El PEUAT, així, sembla un autobús ficat en un carreró sense sortida i sense marxa enrere. «Va dir que seria l’alcaldessa de les consultes i ara és una ocasió ideal per demostrar-ho», ha afirmat Bosch, després que l’ajuntament donés a conèixer dissabte el mapa que portarà a votació aquesta setmana i en què es preveu que la zona centre de la ciutat, més una part del front litoral fins al Poblenou, més els barris de Sant Antoni i Hostafrancs, siguin declarades àrees de decreixement turístic. En aquesta qüestió ERC hi està d’acord, però a última hora Bosch va posar damunt la taula la qüestió de les consultes i assegura que són innegociables.

Notícies relacionades

La importància d’aquest xoc entre Colau i Bosch és que, en cas que no arribin a un acord abans de dimecres, el PEUAT no es podrà aprovar en el ple de gener, de manera que quan finalitzi l’actual moratòria que no permet la sol·licitud de llicències d’hotel, els promotors podran tornar a demanar-les sense que els hi puguin denegar.

L’actual proposta de l’equip de govern compta amb el suport de la CUP, però fins i tot així es queda curta de vots al ple. El soci natural, vist el contingut del text, és ERC. Sense els republicans, Colau difícilment pot recollir suports en la resta de l’oposició.