BCN destina 15 milions a iniciar la cobertura parcial de la Ronda de Dalt per Sant Genís i la Teixonera

L'ajuntament té sobre la taula dos projectes per a la primera etapa de la reivindicada obra

icoy33675555 barcelona 26 04 2016   colau renuncia a cubrir los160426192427

icoy33675555 barcelona 26 04 2016 colau renuncia a cubrir los160426192427 / CARLOS MONTANYES

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

L’Ajuntament de Barcelona destinarà 15 milions d’euros a iniciar en aquest mandat la cobertura parcial de la Ronda de Dalt pel tram comprès entre els barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera, a Horta-Guinardó.

El consistori té sobre la taula dos projectes per a aquesta primera etapa de la reivindicada cobertura i urbanització dels laterals de la gran cicatriu viària. Les dues propostes coincideixen a plantejar la cobertura del segment que passa pel mercat de la Vall d’Hebron, però difereixen en la resta de superfície a cobrir. Mentre una aposta per tres trams de cobertures parcials (un davant el citat mercat, un altre davant l’institut de la Vall d’Hebron i el tercer al punt on l’avinguda de Vallcarca connecta amb la Ronda de Dalt), l’altra concentra la cobertura entre el mercat i l’institut.

AJUST POLÈMIC

En els dos casos la intenció és millorar la connexió entre els barris dels dos costats de la Ronda de Dalt, pacificar les calçades laterals i reduir la contaminació acústica. La intenció del govern municipal és encarregar el projecte executiu d’aquest tram entre el gener i el febrer del 2017, després d’haver presentat i consensuat en la mesura que sigui possible l’opció amb els veïns.

Notícies relacionades

L’equip d’Ada Colau ha modificat substancialment el projecte de reforma de l’artèria presentat per Xavier Trias al final del seu mandat, que prometia la cobertura total del la via i tenia un cost aproximat de 400 milions d’euros. L’alcaldessa va qualificar de «maximalista i faraònic» el pla de Trias i va redimensionar l’obra com una sèrie de cobertures parcials, amb la consegüent indignació dels veïns dels barris que secciona la Ronda de Dalt.

La plataforma veïnal que reivindica la cobertura de la ronda a Horta-Guinardó demana que la inversió prevista en aquest mandat es faci en els punts en què coincideixen els dos projectes, per no comprometre  la resta de l'actuació.