debat sobre la gestió

Guerra oberta a Terrassa pel subministrament de l'aigua

L'Ajuntament planteja municipalitzar el servei que ara presta la companyia Mina

Encara que la decisió formal encara no s'ha pres, l'alcalde ja s'ha pronunciat a favor d'assumir la gestió

fcosculluela34031698 terrassa 25 05 2016 entrevista al alcalde jordi ballart foto161124164349

fcosculluela34031698 terrassa 25 05 2016 entrevista al alcalde jordi ballart foto161124164349 / JOSEP GARCIA

2
Es llegeix en minuts
ALBERT SEGURA / TERRASSA

La remunicipalización de serveis ha portat la ciutat de Terrassa a posar sobre la taula la gestió del subministrament d'aigua. El govern municipal (PSC i CiU) ha iniciat el procés per decidir el futur d'aquest servei, encara que l'alcalde, Jordi Ballart (PSC), ja s'ha postulat públicament a favor d'apartar l'empresa Mina, que el gestiona des de 1941, i deixar-ho en mans de la ciutat.

El servei de subministrament de l'aigua a la cocapital vallesana expira el proper mes de juny, per la qual cosa el municipi va optar d'entrada per fer un referèndum, que a més ha acabat derivant en un debat ciutadà. Es tracta, de fet, d'una de les idees que va sonar amb força durant la campanya electoral, i que s'ha acabat convertint en un dels temes més destacats d'aquest primer tram de mandat.

El govern municipal no s'ha mogut ni un mil·límetre de la seva posició. L'alcalde Jordi Ballart defensa que es tracta d'un dels temes més importants i estratègics que la ciutat té entre mans en els 40 anys de govern democràtic. “Ara és el millor moment per assumir el servei, perquè volem que sigui una gestió de qualitat, eficient, amb tarifes justes i transparent”, assenyalava el regidor en una entrevista concedida a aquest diari el mes de maig passat.

PRESSIONS I AMENACES

De la mateixa manera, assegura que no hi ha hagut en cap moment bona predisposició i voluntat per la part de Mina, que té un 35% de capital en mans d'Agbar i un 10% en les del BBVA. La tensió s'ha elevat en les últimes setmanes, fins al punt que Ballart va assegurar l'octubre haver rebut pressions i fins amenaces en forma d'anònims a la seva pròpia casa amb l'objectiu de frenar el procés de municipalització.

Notícies relacionades

Per la seva part, Mina advoca per un canvi en el model de gestió que passi per una societat mixta, com la que es porta a terme a Sabadell, on el consistori és propietari de la companyia en un 10%. “Ningú ens ha preguntat la nostra opinió, criticava aquest dimecres en roda de premsa el president de la companyia, Marià Galí.

El mes de setembre passat, el ple municipal va aprovar una pròrroga forçosa del contracte del servei, que expirava aquest mes de desembre, però que finalment s'ha allargat fins al proper mes de juny. Fins llavors, l'ajuntament ha de decidir  què farà, i per això el consistori portarà la qüestió novament a ple, concretament a la sessió extraordinària que se celebrarà dijous que ve, 1 de desembre.