LA CRISI DE LA VIVENDA A BARCELONA

La PAH okupa un nou bloc de pisos a Gràcia

La finca, situada a la Travessera de Gràcia, és ja la llar de cinc persones, una d'elles menor, segons la plataforma

zentauroepp36162210 barcelona 04 11 2016 la pah presenta un informe sobre la eme161120152738

zentauroepp36162210 barcelona 04 11 2016 la pah presenta un informe sobre la eme161120152738 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

La PAH de Barcelona va anunciar ahir l’ocupació d’un nou bloc de pisos Gràcia. L’edifici, al 156 de la Travessera de Gràcia, batejat per l’Obra Social PAH com a Bloc Jahnela, és el segon bloc ocupat per la plataforma a la capital catalana i el 48è a tot Espanya (aquest mateix cap de setmana han anunciat la recuperació d’un altre bloc complet de pisos al Bages).

Segons va anunciar la PAH, l’edifici de Gràcia va ser ocupat al setembre, quan hi van anar per parar el desnonament d’una família i van veure que aquests eren els únics que quedaven al bloc. Actualment a la finca hi viuen cinc persones, ­incloent-hi una menor. 'Jahnela' significa finestra en portuguès, i així l’han batejat els seus habitants al ser, per a ells, «una finestra oberta a la regularització de la seva situació d’exclusió».

Notícies relacionades

Pocs minuts abans de l’anunci de la PAH, la regidora de Ciutat Vella va denunciar que la Sareb té la intenció de desnonar set famílies aquest dilluns al número 116 del carrer de l’Hospital, «després de negar-se a escoltar les ofertes de l’ajuntament per adquirir la propietat». «De nou, el Raval serà escenari d’un episodi de la violència de la pressió immobiliària», va subratllar.

La regidora Gala Pin va qualificar de «despietada» la negativa de la Sareb i va demanar suport ciutadà per aturar els set desnonaments que l’ajuntament ha sigut incapaç d’evitar per la via de la negociació «a causa de l’actitud de la propietat».