La Shopping Night sumarà més gastronomia i participació del luxe

L'1 de desembre ocuparà les voreres i calçades laterals del passeig de Gràcia

L'eix temàtic d'aquesta edició serà el 150è aniversari d''Alícia al país de les meravelles'

 

  / CARLOS MONTAÑÉS

2
Es llegeix en minuts
PATRICIA CASTÁN / BARCELONA

Consolidada com una nit potser més festiva que comercial, la Shopping Night Barcelona tornarà a mobilitzar el passeig de Gràcia el dijous 1 de desembre, amb les novetats d'integrar més participació de la restauració i del segment de les botigues de luxe. La setena edició obre una nova etapa, al canviar d'organitzador i introduir-hi alguns canvis.

L'èxit de participació ciutadana (unes 85.000 persones l'any passat) avala la potència d'aquesta cita d'hivern, encara que en aquesta ocasió potser li pot fer una mica d'ombra la celebració (a tota la ciutat) del Black Friday només sis dies abans. Aquesta jornada de descomptes i promocions de l'últim divendres del mes de novembre ja va tenir una participació important fa un any, tot i la seva novetat, i aquest any desperta grans expectatives.

En tot cas, la celebració de la Shopping Night, més enllà de les vendes, persegueix la promoció del passeig de Gràcia i la seva connexió amb la ciutadania, com destaca el president dels Amics del Passeig de Gràcia, Luis Sans, que també col·laboren en l'organització. Per atraure els barcelonins, la temàtica de la cita serà aquest any el 150 aniversari de la publicació d''Alícia al país de les meravelles'.

L'entrada en l'equip de govern de la socialista Montserrat Ballarín com a regidora de Comerç ha greixat les relacions entre els operadors i el consistori, que en la presentació de la nit de compres ha exhibit el seu suport a la iniciativa. Això sí, sense injecció econòmica, però aportant -com en anteriors edicions- els serveis de neteja necessaris i de la Guàrdia Urbana, així com banderoles promocionals.

1,4 QUILÒMETRES D'ACTIVITAT

La hiperactivitat nocturna ocuparà les voreres i calçades del passeig i, com fa un any, només es tallarà el carrer de Provença, on se situarà l'escenari central. Segons detalla Noemí Talero, directora del muntatge des de l'agència Up To You, els 1,4 quilòmetres del passeig es dividiran en 10 zones, inspirades en el llibre. Davant de la Pedrera hi haurà una passarel·la per mostrar la creativitat de les botigues i establir ponts amb estudiants d'escoles de disseny.

Des de les 20.00 hores fins a la matinada es fusionaran iniciatives culturals i artístiques (com una mostra organitzada pel Reial Cercle Artístic) amb altres de més comercials. En aquesta ocasió, es pretén integrar-hi més els restauradors, alguns dels quals faran promocions, i afegir opcions gastronòmiques amb 'food trucks', o furgonetes mòbils de menjar ràpid. 

Notícies relacionades

I encara que la renovada organització ha comportat que alguns operadors habituals no hi participin a l'espera de veure com resulta aquesta etapa, de moment hi ha hagut 14 noves altes, entre les quals figuren comerços de luxe, que fins ara giraven l'esquena a la Shopping i ara interactuaran i promouran la Luxury Experience. 

La festa oficial (amb invitació) al Palau Robert estarà protagonitzada per la cort de la Reina de Cors (en la figura d'Ágatha Ruiz de la Prada) i la mateixa Alícia (amb la model Laura Escanes).