CiU manté les reunions per intentar una majoria alternativa a Colau

ERC reitera que no té sentit plantejar una fórmula que la porti a votar amb Ciutadans i el PP

jjubierre36221803 dimecres  09 novembre 2016 13 32  patr cia mateos  el l der 161109135143

jjubierre36221803 dimecres 09 novembre 2016 13 32 patr cia mateos el l der 161109135143

1
Es llegeix en minuts
TONI SUST / BARCELONA

Els grups de CiU i ERC a l'Ajuntament de Barcelona han comparegut aquest dimecres per explicar com va anar la reunió que van mantenir dimarts a la tarda en la ronda oberta pels convergents per intentar formar una majoria alternativa a l'actual govern municipal, compost per Barcelona en Comú i el PSC.

L'intent sembla destinat al fracàs des que el cap de files dels socialistes, Jaume Collboni, va advertir, la setmana passada, que no se sumaria a l'operació. Però CiU, que insisteix que és conscient que és molt difícil que es porti a terme el seu pla, manté una ronda de contactes. Aquest dimecres, tant el republicà Xavier Bosch com els convergents Xavier Trias i Joaquim Forn han fet balanç de la reunió, encara que ha sigut més aviat succint.

TOTS ACCEPTEN REUNIR-SE

Notícies relacionades

Bosch, com diu en els últims dies, ha insistit que és CiU qui ha d'explicar com aconseguir la majoria alternativa. El regidor ha afirmat que en la reunió es va parlar més de la ciutat que d'una hipotètica moció de censura, i ha reiterat que no té sentit plantejar un escenari on ERC ajunti els seus vots amb Ciutadans i el PP, una cosa aritmèticament imprescindible, ja no per guanyar una moció de censura a l'alcaldessa, Ada Colau, sinó per aconseguir acords concrets, una possible sortida de l'oposicio per marcar al govern municipal.

Trias ha afirmat que el procés a penes comença i s'ha felicitat pel fet que tots els grups amb qui ha contactat han acceptat reunir-se.