Una nina inflable, sobre de l'estàtua de Franco decapitat

La presència de les efígies suscita actes de protesta dels veïns

Una nina inflable fa companyia a un Franco eqüestre i decapitat al Born. / IGNASI FORTUNY / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

Continuen els actes de protesta contra l'estàtua decapitada de Franco a cavall que s'ha instal·lat davant el centre cultural del Born amb motiu de l'exposició 'Franquisme, Victòria, República, Impunitat i espai urbà'. Aquest dimarts, un home ha col·locat una nina inflable a sobre de l'efígie. "Em sembla una mica porno això de posar una estàtua de Franco al carrer", ha afirmat Toni Molins, el jove artista barceloní que ha col·locat la nina en un gest "espontani". 

Aquest dilluns, un veí ja va llançar mitja dotzena d'ous a l'estàtua en senyal de rebuig, va dir. El personal de seguretat del Born CCM va avisar la Guàrdia Urbana dels fets, que va fer fotos de com havia quedat i va trucar a la brigada municipal de neteja.

La mostra, que també exhibeix l'estàtua 'La Victòria', està instal·lada a la plaça del Born, i ha rebut la visita de desenes de curiosos que han fet fotos a les estàtues i han expressat la seva opinió sobre l'exposició.

Notícies relacionades

Un dels veïns ha assegurat que li agrada l'exposició 'Això em va passar. De tortures i d'impunitats. 1960-1978', dedicada a les tortures i impunitat exercides per qüestions polítiques en comissaries i centre de detenció durant l'etapa final del franquisme que s'exhibeix a l'interior del Born, encara que ha criticat que les estàtues "hi sobren".

Així mateix, altres veïns han lamentat que s'hagi escollit la plaça del Born per exposar aquestes estàtues i han aplaudit les mostres de rebuig que s'han fet contra la mostra. "Se les acabaran emportant", ha dit un d'ells.