sobre política municipal i vivenda

Colau assisteix a dos fòrums internacionals a Bogotà i Quito

Colòmbia acull una reunió de Ciutats i Governs Locals Units, i l'Equador, una conferència de l'ONU sobre vivenda

L'alcaldessa coincidirà amb la seva homòloga madrilenya, Manuela Carmena, i amb la de Badalona, Dolors Sabater

icoy35729991 reina regente160930180705

icoy35729991 reina regente160930180705 / JULIO CARBO

1
Es llegeix en minuts

Ada Colau inicia avui un periple sud-americà que la portarà a les capitals de Colòmbia, Bogotà, i Equador, Quito, on participarà, entre demà i dimarts, en dos fòrums en què les ciutats tenen la paraula. Colau començarà la seva ruta a Bogotà, on assistirà a una trobada de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU), xarxa que agrupa un miler de localitats de 127 països i amb seu a Barcelona. Serà a Bogotà divendres i dissabte. Allà, la xarxa CGLU renovarà els seus càrrecs de direcció i fixarà la seva posició per a la cita que, a continuació, celebrarà a Quito, Habitat III, la Conferència de Nacions Unides sobre Vivenda, que presideix l’exalcalde barceloní Joan Clos.

A la capital equatoriana, l’organisme de l’ONU celebrarà entre diumenge i dimarts una trobada en què s’establirà la nova agenda urbana per a les ciutats. En aquest fòrum hi participen estats, ciutats, societat civil i representants del món acadèmic. La ciutat acull paral·lelament el Fòrum Iberoamericà de Governs Locals, així com el fòrum alternatiu FLACSO, en què participarà també l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena.

Notícies relacionades

Segons un comunicat del consistori barceloní, Ada Colau té diverses reunions previstes al marge de les dues cites. A Bogotà, amb l’alcalde de la ciutat, així com amb representants de les associacions de víctimes, diputats participants en el procés de pau amb les FARC i amb un grup de dones excombatents.

DELEGACIÓ / A més de Colau, assisteixen a la reunió de Quito el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, que ja és a Colòmbia, on s’ha vist amb l’alcalde de Medellín; la cinquena tinenta d’alcalde, Janet Sanz, que anirà a un acte sobre sostenibilitat, i la regidora de Feminismes i LGTB, Laura Pérez, que presentarà una ponència en un debat sobre el paper de les dones en les decisions que afecten les ciutats. L’alcaldessa coincidirà a Bogotà i a Quito amb Carmena. També ho farà amb l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, però només a la capital colombiana.