Registrats 32 incendis a Collserola en quatre mesos

Els Bombers de Barcelona calculen que la superfície calcinada ha sigut una mica més que la de l'any passat

cjane35598908 barcelona  19 09 2016 incendio forestal en collserola  foto 161001164123

cjane35598908 barcelona 19 09 2016 incendio forestal en collserola foto 161001164123 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts

La campanya forestal dels Bombers de Barcelona, que ha anat de mitjans de maig fins a finals de setembre, ha finalitzat amb 32 incendis declarats a l'entorn del parc de Collserola. La xifra suposa 27 focs més que els declarats el 2015, encara que la superfície cremada ha sigut de 26 hectàrees, sis més que l'any anterior, segons el balanç del final de la campanya d'estiu.

L'últim foc es va registrar el dia 19 de setembre, a la zona de Roquetes, just quan acabava la campanya d'estiu per a Bombers de Barcelona.

Segons l'Ajuntament de Barcelona, la campanya 2016 ha tingut unes característiques climatològiques destacades que han superat els valors establerts en anys anteriors de temperatura, vent i humitat, cosa que ha provocat un augment de l'activació de les prealertes, que es mesuren en funció dels indicadors d'humitat, vent i temperatura. En concret, aquest estiu s'han activat prealertes meteorològiques un total de 61 dies (37 el 2015) i prealertes crítiques 11 dies (9 el 2015). 

Bombers de Barcelona assegura que han adaptat els dispositius del Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament (SPEIS) per fer front als mesos d'estiu i donar una resposta ràpida a possibles incendis. El dispositiu, desplegat pels bombers de la ciutat, estableix tres zones de cobertura: el parc de Vallvidrera; els de la Vall d'Hebron i Eixample, i el de Sant Andreu.

SENSE BOMBERS A VALLVIDRERA

Notícies relacionades

Bombers de Barcelona ha incrementat la seva presència a Collserola a través de recorreguts forestals, visites als barris més pròxims al bosc i comprovant els hidrants, però al final de la campanya d'estiu, han desactivat el funcionament del parc de bombers de Vallvidrera.. 

El parc de Collserola té una superfície verda de més de 8.000 hectàrees i inclou part dels termes municipals de vuit poblacions. Del total de la seva superfície, 1.795 hectàrees corresponen a Barcelona, repartides entre els districtes de les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris, i la resta es reparteix entre Cerdanyola del Vallès, Esplugues de Llobregat, Molins de Rei, Montcada i Reixac, el Papiol, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Desvern.

Temes:

Bombers Incendis