Districtes

«Poso en pilotes perquè el dibuix sol no dóna per viure»

David Mar, a l’estudi que comparteix amb altres dibuixants a Sants.

David Mar, a l’estudi que comparteix amb altres dibuixants a Sants. / ÁLVARO MONGE

2
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

Encara que el seu nom de guerra és David Agrio, aquest fals adjectiu no defineix ni el seu tarannà ni el seu estil, però admet amb un somriure que s'ho va posar per entremaliadura. David Mar Alonso (Barcelona, 1985) és l'autor del cartell de la festa major de les Corts, que comença avui. Va guanyar el concurs de cartells de la festa. I no és el primer premi que s'endú. Aquest any, Mar, o Agrio, ha firmat a més els cartells de les festes veïnals del Carmel i Horta.

-Amb aquesta ratxa suposo que li sortiran un munt de treballs.

-Bé, guanyar un concurs no suposa gairebé res. De fet, no m'han trucat per oferir-me projectes. Però amb aquest cartell de les Corts he aconseguit 500 euros que sempre van molt bé.

-¿Què pretenia transmetre amb aquest cartell de les Corts?

-Que és una festa de tots, dels veïns. Per això apareix gent de tot tipus, que estan de festa. No hi ha reivindicacions. Intento que agradi a tothom: al jurat, funcionaris que no acostumen a saber gaire d'il·lustració, però també als veïns. Que agradi a tothom. És de l'estil de Cyril Pedrosa, a qui admiro.

-¿Quan es va posar a dibuixar?

-Vaig estudiar Periodisme a la Complutense. Omplia els apunts de gargots. Com que vaig pensar que em moriria de fam, vaig optar per fer alguna cosa que almenys m'agradés i em vaig matricular a l'Escola Joso, de Sants, la més gran d'Espanya especialitzada en còmic. I fa quatre anys que dibuixo professionalment.

-Veig que dibuixa ben acompanyat en aquest estudi de Sants.

-El compartimos 10 amics dibuixants i paguem el lloguer entre tots. Cadascú té la seva taula. No ens dóna per pagar els autònoms.

-¿I com es guanyen la vida?

-Fem multiocupació. Una companya treballa en un Kentucky. I jo poso en pilotes en una escola de dibuix i faig classes o escric articles per a una revista. El dibuix sol no dóna per viure.

-A sobre els regategen.

-Hi ha gent molt impresentable que no entén que això és una feina artesanal. No se'ns veu com a autònoms, com a professionals. Sempre ens regategen el preu, cosa que no farien amb un lampista.

-Els Macs són cars

-Jo faig servir un pecé i arribo a tot arreu. ¿Per a què comprar-me un Porsche si puc anar en un Seat?

Notícies relacionades

-¿El pròxim projecte?

-Un llibre infantil sobre un nen a qui li agrada el rosa. Tot i que li fan bullying, ell no s'acovardeix.