ESPORT URBÀ

La Cursa dels Bombers recupera el seu recorregut tradicional

La carrera es disputa d'aquí un mes i té les places limitades a 16.000 participants

cmarquez25661441 barcelona    2014 04 13   bcn  cursa de bombers  a su paso p160929180355

cmarquez25661441 barcelona 2014 04 13 bcn cursa de bombers a su paso p160929180355

1
Es llegeix en minuts

Falta un mes perquè Barcelona es vesteixi de curt en una de les carreres populars més aclamades del calendari atlètic: la Cursa dels Bombers. Serà el 30 d’octubre, i la prova, que compta amb el patrocini d’EL PERIÓDICO Sport, a més a més de l’empresa Gaes, recupera aquest any el recorregut tradicional, sense obres al Paral·lel i amb un traçat circular, que és el que més agrada a la majoria de corredors.

Les inscripcions, segons explica l’organització de la prova, «avancen a bon ritme». A diferència d’altres anys, quan es permetia un aforament superior, l’Ajuntament de Barcelona ha posat com a límit la xifra de 16.000 participants. Seria estrany, donada la febre pel running que impera a la capital catalana, que no s’arribés a aquest volum de corredors.

La Cursa dels Bombers arriba en aquesta edició a la majoria d’edat, i ho fa retornant a les arrels, recuperant el seu esperit més popular i donant més protagonisme que mai als bombers i bomberes de la ciutat. Un grup d’apagafocs, com ja és costum, faran la carrera vestits amb tots els artefactes amb què diàriament s’enfronten a les flames i a tota mena d’emergències a diferents punts de la ciutat de Barcelona i Collserola.

El punt inicial de la prova tornarà a ser l’avinguda del Marquès de l’Argentera i completarà un recorregut circular de 10 quilòmetres pels principals carrers de la ciutat: anirà per l’avinguda del Paral·lel, pujarà pel carrer de Floridablanca, enllaçarà després amb Comte d’Urgell i seguirà per la Gran Via de les Corts Catalanes fins al carrer de la Marina, per on baixarà fins a Ausiàs Marc, el passeig de Sant Joan i la ronda de Sant Pere. En aquest punt, els runners agafaran la Via Laietana, per acabar tot seguit en el punt d’origen.

NASCUDA EL 1999 / La prova va néixer l’any 1999 i de seguida es va convertir en una de les cites atlètiques més prestigioses de la categoria dels 10 quilòmetres, així com una de les més apreciades pels ciutadans. En aquests 18 anys s’han aconseguit molt bones marques.

A més, la Cursa dels Bombers ha sigut pionera en el nombre d’inscripcions femenines, i ha superat en algunes ocasions el 30% del total de participants. La inscripció es tancarà quan s’arribi als 16.000 participants, amb data límit el 23 d’octubre, una setmana abans que es doni el tret de sortida. 

Notícies relacionades