El Cafè del Mar més gran del món obrirà al Port Fòrum el 2017

La marca del famós 'beach club' eivissenc invertirà quatre milions en la desangelada zona

El nou projecte relleva la fallida macrodiscoteca Amnesia anunciada el 2012

icoy35639100 cafe del mar160922195158

icoy35639100 cafe del mar160922195158

2
Es llegeix en minuts
PATRICIA CASTÁN / BARCELONA

El Cafè del Mar és per a molts icona dels capvespres eivissencs a peu de platja i de bandes sonores estivals gairebé mítiques. Tan gran va ser el seu impacte des que va obrir el 1980 al municipi de Sant Antoni que la marca s’ha convertit en global i en un enorme negoci discogràfic. Una expansió que arribarà el primer trimestre del 2017 a Barcelona amb tota l’artilleria: serà la seu més gran del món, amb més de 4.000 metres quadrats, i a sobre s’assentarà a la desangelada zona del Port Fòrum, òrfena d’activitat, i per tant no es preveu que hi hagi impediments.

El nou projecte torna l’esperança d’insuflar vida a l’entorn del port esportiu de Sant Adrià, on al marge dels vaixells i els iots de la marina i de reclams com un Decathlon pròxim, molts locals s’han pansit buits durant anys. L’anunci el 2012 que la discoteca Amnesia hi obriria una macroseu, amb el vistiplau de l’ajuntament del municipi, i que dinamitzaria tots els locals, amb un gran projecte de l’arquitecte Jean Nouvel, va donar pas a la paràlisi fruit de la crisi i de la falta d’interès en altres inversors. Finalment, el pla que liderava l’empresari de l’oci Martí Ferrer se’n va anar en orris.

Ara, l’impulsor de l’arribada de la marca Cafè del Mar a l’àrea metropolitana és Nacho Soler, amb experiència en el sector de l’oci i els esdeveniments corporatius, que promet un projecte integrador de quatre milions d’euros i dinamitzar el barri. Per començar, tenint en compte el criteri de proximitat a l’hora dels fitxatges, afirma. El nou 'beach club' tindrà una plantilla d’uns 170 treballadors.

Notícies relacionades

No es tracta d’un pla tan faraònic com el d’Amnesia, sinó que s’ubicarà en el que fins ara era l’edifici de la capitania, finalista el 2005 dels premis FAD i Mies van der Rohe. La firma Constructiva Global SL l’està rehabilitant per poder obrir-lo abans de mig any. El seu principal ganxo serà la zona exterior, de 1.500 metres quadrats amb piscina, zones de relax i 'lounges', bar restaurant i escenari per a actuacions. A l’edifici principal de quatre plantes hi conviuran un vestíbul de recepció, la direcció i els vestidors, a la primera; per sobre, un club per a 600 persones on actuaran coneguts discjòqueis, un restaurant mediterrani amb terrassa panoràmica i una gran terrassa superior per a activitats corporatives per a més de 500 assistents.

Cafè del Mar té diverses seus a Espanya, el Brasil, la República Dominicana, Austràlia... però cap d’aquesta dimensió.