Propietaris de pisos turístics criden a boicotejar el sistema de denúncies de Colau

Reclamen que cada veí faci el que vulgui sense molestar mentre que Airbnb es desmarca de la iniciativa

cjane34669129 barcelona  11 07 2016  distritos  visibilizadores del ajunta160813163446

cjane34669129 barcelona 11 07 2016 distritos visibilizadores del ajunta160813163446 / NEUS MASCAR S

1
Es llegeix en minuts

Un grup de 22 propietaris de pisos turístics que es dediquen a llogar-los a través de la plataforma 'on-line' Airbnb s'han organitzat per "sabotejar" el web que va habilitar l'Ajuntament de Barcelona perquè els ciutadans i turistes puguin alertar d'aquells que actuen de forma il·legal.

Aquest conjunt d'usuaris han proposat, a través d'una carta que han distribuït per la ciutat, a tots els propietaris de pisos turístics "inundar amb denúncies falses de pisos turístics" el web de denúncies que ha obert el consistori per detectar irregularitats, segons el comunicat que ha distribuït en forma de cartells per alguns dels barris més turístics de Barcelona, com el Gòtic i el Raval, i en carrers de gran afluència de transeünts com Portaferrissa, Avinyó o del Pi.

Els firmants proposen "inundar l'ajuntament de denúncies falses en sabotatge conscient per inundar el sistema de delació". Els propietaris de pisos turístics asseguren que la delació influirà "en les relacions entre veïns" i subratllen que "cadascú a casa seva pot fer el que vulgui mentre no molesti".

Així mateix, han assegurat que, amb aquesta iniciativa, no justifiquen "soroll i les festes de turistes" que molesten els veïns, no obstant, han subratllat que aquests són una minoria, per això creuen que "no es pot consentir que es prohibeixi una activitat per la conducta incívica d'uns pocs".

APOSTA PEL DIÀLEG

La plataforma Airbnb s'ha desmarcat del grup d''amfitrions' i assegura que no té "res a veure" amb els pamflets. "Airbnb no comparteix aquest tipus de missatges i mètodes, sinó que sempre ha apostat pel diàleg institucional", ha declarat a Efe un portaveu de la companyia, que ha afegit: "Ens en desmarquem absolutament, no és la nostra forma d'actuar".

Notícies relacionades

L'Associació de Veïns i Amfitrions de Barcelona (Via), que representa barcelonins que comparteixen les seves llars amb viatgers, també s'ha desvinculat d'aquesta iniciativa, de la qual no comparteix "ni el to ni la forma", malgrat creure que l'Ajuntament ha posat en marxa algunes accions "desmesurades".

"A Via tenim formes de procedir raonables, democràtiques i respectuoses sense perdre la força en la lluita i tenint clar el nostre objectiu", assegura en un missatge que ha publicat a la xarxa social Facebook, en què deixa clar que l'entitat no accepta com a socis propietaris de pisos turístics il·legals.