CONFLICTE DEL 'TOP MANTA'

Llibertat provisional per als quatre manters empresonats a la Model

Els venedors ambulants sortiran de la presó per "la seva vinculació" amb Barcelona

dcaminal35029801 barcelona 09 08 2016  barcelona   los cuatro manteros que es160809183446

dcaminal35029801 barcelona 09 08 2016 barcelona los cuatro manteros que es160809183446

1
Es llegeix en minuts
Cristina Savall
Cristina Savall

Periodista

ver +

El jutge ha decretat aquest dimarts llibertat provisional per als quatre manters detinguts el 28 de juliol en un operatiu policial en un pis del carrer de Calàbria de Barcelona, on emmagatzemaven material falsificat. El dissabte 30 de juliol un acte va dictaminar presó provisional perquè aquests venedors canviaven d'identitat per "evitar l'acció de la justícia", perquè hi havia indicis que funcionaven com "una organització criminal", i perquè hi havia un alt risc de fuga

Al llarg de la tarda d'aquest dimarts, 9 d'agost, els quatre manters que són a la Model sortiran en llibertat a l'espera del judici, segons un nou acte en què el jutge entén que la presó provisional és una mesura extraordinària i d'última aplicació. "Es pot concloure que la presència en el procediment de Lamine Sarr (portaveu del Sindicat Popular de Venedors Ambulants) pot ser garantida mitjançant altres mesures personals menys costoses", conclou la notificació judicial.

Notícies relacionades

A Sarr i als altres manters detinguts, els tres germans Seye, l'acte els imposa la "prohibició de sortir del territori nacional mentre es tramita aquest procediment, amb entrega del passaport si el tenen en el seu poder i obligant-los a comparèixer al jutjat dos dies a la setmana".

Montse Fernández, advocada que defensa tres dels detinguts, explica que ha apel·lat aportant documentació en què es prova que els manters tenen una forta "vinculació" amb Barcelona, on fa anys que viuen. "Aquestes proves han sigut vitals per decretar la seva posada en llibertat provisional", ha assegurat.