Barcelona impulsa un 'dronòdrom' per fer carreres de drons

Uns inversors privats preveuen reconvertir l'antic Canòdrom de la Meridiana a partir del setembre

Carreres de drons

2
Es llegeix en minuts
ADRIÀ PALACÍN / BARCELONA

Un grup d'empresaris està impulsant el primer centre de referència d'innovació en drons a Barcelona, que s'instal·larà a l'antic Canòdrom de Sant Andreu, convertit ara en el Parc d’Investigació Creativa. El projecte Reimagine Drone pretén ser un dinamitzador que promogui la indústria dels drons i fer de Barcelona una ciutat de referència del sector. Els promotors de la iniciativa volen donar un ús a l'antic recinte de la Meridiana i convertir-lo en un ‘dronòdrom’, on s'organitzaran carreres amb aquests artefactes voladors.

Tot i així, el principal objectiu del projecte serà captar el talent d'aquesta indústria creixent i fusionar la seva tecnologia amb altres idees i sectors per generar noves oportunitats de negoci encara no descobertes. Un dels seus impulsors, Dídac Lee, considera que aquesta tecnologia és “un excel·lent hibridador amb altres projectes adjacents”. Així, la iniciativa Reimagine Drone se centrarà a impulsar programes de suport per a 'start-ups' que ja estan innovant en el sector, per canalitzar les millors iniciatives i generar capital per a la seva inversió.

UN NEGOCI INESGOTABLE

El dron, nascut com una aeronau militar no tripulada, ha aterrat a la societat presentant els seus nous usos a nivell domèstic o en altres àmbits logístics, com el del salvament i rescat o el sector agrícola i esportiu. El fundador d'aquesta idea, l'empresari Joaquim Serra, ha assenyalat que “és un projecte disruptiu”, per demostrar que aquest és un sector incipient en què caldrà conjugar les possibilitats tecnològiques amb la legislació. De tota manera, ha afegit que és “el futur” i “un camp inesgotable”. En aquest sentit, Serra ha afegit que treballaran perquè en el futur hi hagi moltes classes de drons, alguns d'ús domèstic -de vol baix- que ajudin a casa, i també altres que es “mouran connectats al cervell”.

Notícies relacionades

Segons Màrius Robles, un dels professionals que treballen en el projecte, “en l'últim any Espanya va passar de comptar amb 500 a 1.500 empreses orientades a aquest mercat”. Robles també considera que l'ús domèstic del dron serà “inevitable”. “És com si als anys 80 t'haguessin preguntat que per què volies un ordinador a casa. Tothom tindrà drons a casa, encara que ara ens sembli estrany", ha assegurat. Els promotors de Reimagine Drone també han destacat la importància de la realitat virtual en aquest sector, com s'acaba de demostrar amb l'èxit de Pokémon Go.

ENTRETENIMENT

Aquest ‘hub’ naixent a Barcelona vol promoure el 'drone racing' (carreres de drons), una activitat que ja s'està desenvolupant amb èxit als Estats Units o Dubai. Així, esperen que les instal·lacions del Canòdrom acullin les primeres exhibicions a partir del setembre vinent i acostar aquest fenomen a la societat. De moment, la llei espanyola impedeix el vol d'aquests enginys voladors per l'espai urbà, per aquesta raó s'han instal·lat precisament en aquest recinte, a l'espera d'habilitar-lo per no incomplir cap normativa.

Temes:

Drons