PROJECTE URBANÍSTIC

Llum verda a la promoció de 200 vivendes al barri de la Marina de Barcelona

61 dels nous pisos seran de l'ajuntament i per a lloguer social, segons el pacte amb la Zona Franca

colau

colau

2
Es llegeix en minuts

Nou acord entre l'Ajuntament de Barcelona i el Consorci de la Zona Franca (CZF) en matèria de vivenda assequible. Després del desbloqueig, el desembre passat, dels equipaments i els pisos socials pendents a les antigues casernes de Sant Andreu, l'entitat pública ha donat llum verda a 200 vivendes al barri de la Marina (Sants-Montjuïc). El consorci finançarà la promoció al sector 10 de dues parcel·les de vivendes on hi haurà 144 pisos (falta determinar el percentatge que serà de preu assequible), així com un altre projecte de pisos socials de l'Ajuntament de Barcelona, aquest últim amb 61 vivendes de lloguer que serà gestionat pel Patronat Municipal de l'Habitatge de Barcelona

Aquest és el segon principi de pacte que s'estableix entre el CZF -constituït per l'Estat i l'Ajuntament de Barcelona- i el consistori barceloní per agilitzar desenvolupaments urbans de vivenda. El desembre passat se'n va firmar un pel qual es va fer una dació en pagament a l'ajuntament de quatre parcel·les d'equipaments a Sant Andreu i de 44 vivendes al barri de la Marina a canvi que el consistori s'encarregués de la urbanització de les antigues casernes. Llavors, l'alcaldessa Ada Colau va qualificar el pacte d'"històric", ja que amb això es desencallava part d'un projecte que feia 12 anys que estava paralitzat. Tot i així, no s'acabava una dècada de lluita veïnal, ja que la majoria dels equipaments projectats continuen als llimbs

TANCAMENT DELS COMPTES

Aquest protocol d'intencions entre les dues institucions ha tingut lloc aquest dimecres en el marc del plenari, amb la presidència de Colau. En la mateixa sessió també s'ha aprovat el tancament dels comptes del 2015. En aquell exercici, el consorci ha resolt depreciar en 29,2 milions d'euros els terrenys del seu patrimoni a la ciutat per fer més viable la construcció de vivenda a preu assequible als barris de Sant Andreu i de la Marina. Aquesta devaluació d'actius s'ha fet en 25,6 milions a les antigues casernes i en 3,6 milions al barri de Sants-Montjuïc.

Notícies relacionades

La devaluació operada aquest any als terrenys de les antigues casernes de Sant Andreu facilitarà la promoció immobiliària, de manera que al setembre el consorci traurà a concurs públic la construcció del primer edifici per a reallotjats del barri, que suposarà la promoció de 78 vivendes per als afectats pel desenvolupament del pla urbanístic.

El CZF és un dels principals ens públics amb vivenda programada a la ciutat de Barcelona, de manera que té sòl per desenvolupar 1.240 vivendes a la Marina (499 socials i 741 lliures), i 551 a Sant Andreu (69 socials i 482 lliures).