UNA HISTÒRIA DE GRÀCIA... Cinemes Texas

El cine de les tres bes

EL CINEASTA Ventura Pons va adquirir la sala, que va obrir les portes el 1947 / QUATRE PANTALLES ofereixen films a 3 euros

Façana de Cinemes Texas, a la Vila de Gràcia.

Façana de Cinemes Texas, a la Vila de Gràcia. / ÁLVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
IGNACIO PADILLA
BARCELONA

La Vila de Gràcia acull el millor cine de tot Espanya. Almenys així ho considera Europa Cinemas -una xarxa mundial de més de mil cines que promou pel·lícules europees- que va distingir el juny passat Cinemes Texas com la sala número u de l'Estat espanyol.

Ubicat a Bailèn, 205, el Texas disposa de quatre pantalles i 540 butaques que recuperen l'esperit dels cines de reestrena d'abans. «Aquí els donem una segona vida a les pel·lícules», explica el cineasta Ventura Pons, el seu propietari, que va recuperar i va reobrir al públic aquest establiment el setembre del 2014.

El seu nom rememora el Cinema Texas, una antiga sala que va funcionar durant 48 anys, des del 1947 fins al 1995, i que després va funcionar 13 anys més, fins al 2013, com a part de la franquícia Lauren Films.

La programació està composta principalment per pel·lícules europees. «Anem en contra del que exhibeixen la majoria dels cines, dominats pels estudis de Hollywood», comenta Pons. Per a aquest estiu preveuen recuperar títols de tot l'any i afegir-hi funcions de mitjanit els diumenges i dilluns.

Totes les pel·lícules es projecten en versió original, amb subtítols en català, a excepció dels caps de setmana en les sessions de pel·lícules infantils doblades al català. «El doblatge és un crim contra natura que mata les pel·lícules -sentencia Pons-. Només s'entén si és per a nens que no saben llegir».

Sector ferit

L'entrada només costa tres euros. «El preu està més que bé en comparació amb altres propostes culturals que ofereix la ciutat», diu Celia, una veïna del barri.

Notícies relacionades

Les sales de cine no passen pel seu millor moment. «El sector ha quedat seriosament ferit per la falta de lleis que el recolzi, per la tolerància de l'estat amb la pirateria, per la crisi econòmica i per l'augment d'impostos a la venda d'entrades», es lamenta Pons.

Desafiaments que des de Cinemes Texas afronten oferint un servei que, segons explica Pons, compleix amb les tres bes: bo, bonic i barat.

Temes:

Cine