Santi Vila, disposat a ser alcaldable per Barcelona

El conseller sospesa presentar-se a les primàries del Partit Demòcrata

2
Es llegeix en minuts

Fa només dues setmanes el seu entorn deia que no estava entre els seus plans, però aquest dilluns el conseller de Cultura, Santi Vila, ha sorprès propis i adversaris assegurant que està disposat a ser el cap de llista del Partit Demòcrata, l'antiga CDC, a l'alcaldia de Barcelona. "Estic disposat a presentar-me a les primàries per ser candidat del PDC a l'alcaldia de Barcelona", ha anunciat en una entrevista al diari 'Ara'.

El conseller ha explicat que una de les seves motivacions seria la de poder tornar a la política municipal (va ser alcalde del seu Figueres natal) i que li faria il·lusió poder enfrontar-se a Ada Colau: "Em fa molta il·lusió tornar a ser alcalde i enfrontar-me a Colau seria un al·licient".

El dirigent nacionalista, situat en el sector més centrista de l'ex-Convergència, ha aprofitat la citada entrevista per carregar contra l'actual alcaldessa de Barcelona. "CiU ja no existeix i Colau, al marge de proclames, hauria de parlar amb més rigor".

El Partit Demòcrata elegirà el seu aspirant a l'alcaldia de Barcelona a través de primàries. En sectors d'aquesta formació es donava per fet que Joaquim Forn, actual número dos de Xavier Trias a l'ajuntament, era qui tenia més possibilitats. Però això era abans de l'anunci de Vila.  

MARCAR DISTÀNCIES

Vila ha lamentat que el congrés de fundació del nou partit "va perdre l'oportunitat" de definir-se ideològicament, cosa que li hauria servit per marcar més distàncies respecte a ERC. El també aspirant a presidir el Consell Nacional del partit ha assegurat que en els congressos "hi ha una certa tendència a mirar-se el melic" i, segons la seva opinió, es va parlar massa de reglaments interns però poc d'ideologia, cosa que hauria servit per mostrar que treballen per un model de país "molt diferent" del dels republicans.

Notícies relacionades

Preguntat per Marta Pascal i David Bonvehí, el tàndem que s'encarregarà de la coordinació general del PDC, els ha qualificat de "gent sòlida, ben formada i amb valors", però els ha recomanat que s'envoltin de gent amb experiència perquè ha considerat que no es pot fiar tot a la joventut.

Respecte a la possibilitat de convocar un referèndum unilateral d'independència (RUI), ha afirmat que és una idea "inoportuna i injustificada" que podria posar en risc inversions i restar suport a la independència, i ha opinat que les lleis a la carta són pròpies d'una república bananera. Vila marca així distàncies respecte als que en el seu partit consideren que el RUI és una fórmula a tenir en compte.