un veí de les corts. Sergio Aragón, empresari i governador de Rotary

«Les universitats donen internacionalitat al barri»

El cofundador del Barcelona Diagonal Rotary, un dels 62 clubs a Catalunya de l'organització que recolza projectes socials en més de 200 països, ha viscut 20 anys a les Corts. El tennis va ser el ganxo de Sergio Aragón per instal·lar-s'hi

Sergio Aragón, a les instal·lacions del Club Esportiu Laietà (Pintor Ribalta, 2-8), del qual encara és soci.

Sergio Aragón, a les instal·lacions del Club Esportiu Laietà (Pintor Ribalta, 2-8), del qual encara és soci. / IDA JANSSON

2
Es llegeix en minuts
Carme Escales
Carme Escales

Periodista

ver +

Cada dilluns, a les dues del migdia, en una sala de l'Hotel Meliá Barcelona Sarrià, al districte de les Corts, 22 socis del Rotary Club Barcelona Diagonal es reuneixen per posar-se al dia i intercanviar idees sobre accions de suport a diferents causes socials, locals i internacionals. Entre ells hi ha metges, enginyers, advocats o empresaris com Sergio Aragón (Màlaga, 1951), que va ser un dels fundadors del club, que és un dels 62 que té a Catalunya aquesta organització internacional creada el 1905 a Chicago.

Aragón és, a més a més, governador d'un dels districtes en què Rotary es divideix en els més de 200 països en què està present la seva acció. «Treballem temes de pau, malalties, alfabetització i educació, i desenvolupament social i econòmic», explica Aragón, a la cafeteria del Club Esportiu Laietà, que va ser el seu ganxo per passar a ser un veí més de les Corts. «Va ser del 1980 al 2000. A través d'un amic, vaig conèixer el club i em va agradar. Me'n vaig fer soci i va ser a partir de llavors que em vaig interessar per la zona, que em va semblar molt agradable. I amb la meva dona vam buscar pis per instal·lar-nos-hi», relata l'exveí i encara soci del Laietà.

Calma i familiaritat

Com a empresari, Aragón ha viscut en ciutats com València i Madrid, també als EUA i Alemanya. Ara és veí de Tarragona, però cada setmana torna a les Corts per a les seves reunions com a rotari. Aprofita per refrescar els seus vincles amb la gent del seu antic barri que -assegura- «té l'encant de ser molt tranquil i familiar, i això facilita molt la vida». «Tot el veïnat s'acaba coneixent, i això t'aporta una sensació de pertinença que a mi personalment m'agradava molt -afegeix-. A més, les seves universitats donen al barri un sentit internacional i juvenil, li aporten frescor i personalitat».

Treball i formació també han ocupat moltes hores d'Aragón en aquestes universitats que durant dues dècades va tenir al costat de casa. «Moltíssims estudiants d'altres països arriben a les Corts cada any per formar-se», afegeix.Menjador social

Aragón va estudiar Geografia i Història, que segueixen sent dues de les seves passions d'estudi. Però molt aviat es va introduir en el món empresarial i hi continua. Actualment, realitza assessoria empresarial, en l'àmbit nacional i internacional, des de la seva pròpia consultoria i és conseller delegat i copropietari d'una altra empresa vinculada a la producció de cartró.

Ha sigut gerent i relacions públiques de la farmacèutica Boehringer Ingelheim i ha treballat per a firmes com Basf i Abertis. Aragón ha liderat equips per a la recerca d'acords institucionals de cooperació amb la Generalitat, l'Ajuntament de Tarragona i la Federació Catalana d'Entitats contra el Càncer.

Notícies relacionades

Des de les Corts, els seus companys del seu club rotari «van preparar durant mesos una obra de teatre que en la representació en públic va recaptar 12.000 euros, que aniran destinats a una nova línia d'estudi del càncer infantil que es posarà en marxa a l'Hospital de la Vall d'Hebron, a través d'un projecte conduït pel doctor José Sánchez de Toledo», precisa Aragón.

A les Corts, l'empremta solidària de rotaris com ell també s'evidencia. «Hem aconseguit un acord amb hotels de quatre i cinc estrelles de la ciutat perquè un dia a la setmana cuinin per a menjadors socials, com el que és aquí a les Corts, el de la parròquia de Santa Tecla (avinguda de Madrid, 107)», indica Aragón.