Condemnat a dos anys un manifestant de Can Vies per una pedrada a un mosso

La jutge ha imposat penes de fins a nou mesos a quatre joves més per provocar altercats

Centenars de manifestants es dirigeixen dijous a la nit cap a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de les Corts, a Barcelona, en protesta pel desallotjament de Can Vies.

Centenars de manifestants es dirigeixen dijous a la nit cap a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de les Corts, a Barcelona, en protesta pel desallotjament de Can Vies. / TONI ALBIR (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Una jutge de Barcelona ha condemnat a dos anys de presó un manifestant de Can Vies per ferir d'una pedrada un mosso d'Esquadra en les protestes pel desallotjament del centre okupa, el maig del 2014, i ha imposat penes de fins a nou mesos a quatre joves per provocar altercats.

En la seva sentència, que les defenses ja han anunciat que recorreran, el Jutjat Penal número 7 de Barcelona condemna per un delicte d'atemptat a l'autoritat i un altre de desordres públics un manifestant per a qui la fiscalia demanava tres anys i mig de presó, mentre que la Generalitat li sol·licitava cinc i mig.

A dos acusats més, la sentència els imposa nou mesos de presó per desordres públics, i a un quart manifestant la jutge el condemna a quatre mesos de presó, al reconèixer-li un atenuant d'alteració psíquica, per la síndrome de Tourette que pateix.

PROTESTA

La jutge creu provat que, la nit del 28 de maig del 2014, els processats van participar en una concentració contra el desallotjament del centre okupa de Can Vies, protesta en què, segons la sentència, diversos grups van bolcar i van incendiar contenidors, a més de provocar danys en vehicles i aparadors, en diferents zones del barri barceloní de Sants.

Notícies relacionades

Per la magistrada, els quatre processats formaven part d'un grup d'entre 20 i 30 persones que, "amb el propòsit d'atemptar contra la pau pública", van llançar pedres, trossos de jardineres i ampolles contra la línia dels antiavalots i un d'ells, Albert E., va llançar una pedrada contra un furgó policial que va provocar una contusió al colze a un dels agents.

La jutge ha condemnat els manifestants al donar credibilitat als mossos que van declarar en el judici, única prova de càrrec contra els processats, que van ser detinguts al quedar atrapats entre els furgons policials que perseguien un grup de joves.