Els Mossos inicien el desallotjament del local okupat de Gràcia que va pagar Trias per evitar disturbis

Els okupes criden a una concentració a la plaça de la Revolució

 

  / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos han iniciat aquest dilluns al matí a primera hora el desallotjament del Banc Expropiat de Gràcia, una antiga oficina bancària que va ser okupada l'octubre del 2011 i sobre la qual pesava una ordre de desallotjament.

El Banc Expropiat està situat en el que havia sigut una oficina de Caixa Tarragona, a la travessera de Gràcia, davant del mercat, i és propietat d'un privat. Es dóna la circumstància que poc abans de les eleccions del 2015 l'executiu de CiU va assumir el cost del lloguer  "davant la imminència del desallotjament".

L'objectiu, van justificar, era continuar pagant-lo fins a finals del 2015 i mentrestant "buscar una solució que conciliï el dret del propietari i el manteniment de l'activitat del local". La decisió va arribar quan faltaven pocs mesos per a les eleccions del maig, ja que el local podia suposar un seriós problema ja que sobre seu penjava una ordre de desallotjament.

Notícies relacionades

Aquesta pau social va costar a la ciutat uns 70.000 euros (pagament de manteniment, subministrament i impostos inclosos), ja que la renda era de 4.000 euros al mes. El govern d'Ada Colau ja va advertir que no tenia previst seguir pagant el local, d'uns 100 metres quadrats. 

Els okupes del Banc Expropiat han fet una crida per participar en una concentració de suport a la plaça de la Revolució, situada a pocs metres del local. També s'ha convocat una protesta a les 20.00 hores.