Dos nens de 5 anys s'escapen d'una escola de Barcelona i apareixen a Valldoreix

Els alumnes, que van ser localitzats en un tren dels FGC, han explicat que volien "viure una aventura"

baixeras

baixeras

1
Es llegeix en minuts

Fuga en una escola de Barcelona. Dos alumnes de 5 anys de la classe de P-4 de l'escola Àngel Baixeras, situada a les proximitats del barri del Raval, van desaparèixer del centre dijous i van ser localitzats, poc més d'una hora després, a Valldoreix (a Sant Cugat del Vallès), segons ha informat el Consorci d'Educació de Barcelona i els Mossos d'Esquadra.

Fonts del consorci han negat, en declaracions a Europa Press, que els nens haguessin pogut sortir de l'escola mitjançant l'ajuda d'una tercera persona i, per tant, han descartat que l'escapada fos un segrest. La versió que han donat els alumnes, segons han explicat les mateixes fonts, és que van anar “a viure una aventura".

En un comunicat, el  consorci ha informat que la monitora del menjador del centre va confirmar que, cap a les 13.20 hores, els dos nens eren al pati de l'edifici, i una hora més tard van desaparèixer de l'escola, cosa que va desencadenar l'alarma entre l'equip de mestres d'Infantil.

VIATGE EN ELS FERROCARRILS

Notícies relacionades

A les 14.45 hores, els Mossos van rebre l'alerta d'un ciutadà que va veure els nens sols en un comboi dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i que els va comminar a baixar a la parada de Valldoreix, on una patrulla de la policia catalana els estava esperant. Posteriorment van ser conduïts a comissaria per protegir-los. Les seves famílies els van anar a recollir allà.

El consorci ha obert un expedient per aclarir les causes dels fets i ha lamentat "profundament" el que ha passat. També ha precisat que, una vegada es culmini la investigació, dirimirà les possibles responsabilitats i prendrà mesures per evitar nous casos com aquest.

Temes:

Nens