PROTESTA VEÏNAL

Manifestació a Barcelona en contra del turisme de creuers

Els organitzadors afirmen que aquesta activitat genera uns beneficis que no repercuteixen en els veïns i contamina

 

  / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

Un centenar de persones convocades per l'Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible han participat aquest diumenge a Barcelona en una manifestació en contra del turisme de creuers. Els organitzadors consideren que aquesta activitat genera uns beneficis que no repercuteixen en els veïns i que contamina l'aigua del port i l'aire de la ciutat.

Els participants, una trentena segons fonts municipals, han avançat en manifestació des de Drassanes fins al Portal de la Pau reclamant un port gestionat per la ciutat i per a la ciutat i un sistema de creuers que garanteixi la salut de les persones.

L'Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible retreu que l'actual model de creuers "no és bo per a Barcelona perquè no repercuteix econòmicament en la ciutat i és insostenible a nivell mediambiental", perquè el combustible que usen els grans transatlàntics  s'aboca al mar i provoca emissions contaminants.

AMENAÇA A LA SALUT PÚBLICA

Notícies relacionades

"Els creuers són una seriosa plaga per a la ciutat a diferents nivells: amenacen la salut pública a causa de les emissions contaminants, generen una immensa quantitat de residus i el desembarcament de milers de creueristes dóna peu a una invasió turística extra que, entre altres coses, provoca seriosos problemes de mobilitat als veïns", sostenen els convocants de la protesta.

El Port de Barcelona és el primer d'Europa en nombre de creuers i l'Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible reclama que es reguli l'arribada de creueristes, com succeeix en països del nord d'Europa.

Temes:

Creuers Turisme