Antiavalots que no fan d'antiavalots

CiU sospita que BC i la CUP han acordat dissoldre aquesta unitat de la Guàrdia Urbana

Pisarello replica que el que perd el grup és la funció i que fa mesos que se sap

icoy22404606 barcelona 14 05 2013 la guardia urbana ha desaloja160504201446

icoy22404606 barcelona 14 05 2013 la guardia urbana ha desaloja160504201446

1
Es llegeix en minuts
TONI SUST / BARCELONA

A la regidora de CiU Sònia Recasens no li surten els comptes de l'acord entre Barcelona en Comú i la CUP. No creu que únicament es tracti d'unes quantes mesures per valor de 5,2 milions d'euros. Recasens ha afirmat aquest dimecres que té la sospita que de fons hi ha "un pacte ocult" sobre la Guàrdia Urbana, que consistiria en la dissolució de la unitat d'antiavalots de la Guàrdia Urbana, la Unitat de Suport Policial (USP per la sigla en català).

Una de les condicions de la CUP és reclamar aquesta dissolució i el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha afirmat que no hi ha canvis respecte de la doctrina de seguretat que el govern d'Ada Colau va plantejar només d'arribar a l'alcaldia: els agents de la Guàrdia Urbana no exerceixen la funció d'antiavalots. No hyo han fet aquests mesos i no ho faran en el futur.

Aquesta pèrdua de funcions, que fa mesos que se sap, figurarà en el pla director del cos, que es debatrà en el ple municipal de maig, perquè el PSC ha demanat que es discuteixi en aquest fòrum, cosa que ha acceptat el govern municipal.

CANVI DE NOM

Notícies relacionades

El que no es perdrà és la unitat, que té altres funcions al marge de la d'antiavalots. És probable fins i tot que, en el marc de la reestructuració que recollirà el pla director esmentat, la USP canviï de nom, però no respecte al que ja passa: l'ajuntament considera que la funció d'antiavalots correspon als Mossos. De fet, dimecres hi havia rumors que la no dissolució portaria la CUP a tornar a rebutjar la modificació.

Pisarello ha afirmat avui que hi ha acord amb la CUP sobre aquesta qüestió però que no és res nou ni que formi part de la negociació d'aquests dies: “Qualsevol altra interpretació té com a objectiu generar confusió”.