La CUP descarta la proposta d'ERC per governar en coalició amb Barcelona en Comú

La regidora Maria Rovira qualifica la proposta d'"inoportuna" i acusa Bosch de buscar "titulars"

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

La CUP no ha trigat ni dues hores a descartar l'oferta formulada per Alfred Bosch aquest dimecres perquè formi un govern municipal amb ERC i Barcelona en Comú. La regidora Maria Rovira ha considerat "inoportuna" la proposta i ha recordat que la CUP no té intenció d'entrar en un govern municipal en minoria i que prefereix defensar un model de canvi a la ciutat des de l'oposició.

"La proposta arriba després que diguéssim que no a la modificació pressupostària proposada pel govern. Fa tres dies que negociem per arribar a un nou acord. No considerem oportuna la proposta en aquest moment", ha dit Rovira.

La regidora ha subratllat que Bosch proposa teixir aliances també amb CiU, cosa que ha vist contradictòria amb “les polítiques rupturistes” que defensa la CUP. "L'entrada en un govern no està sobre la nostra taula ara mateix. Tenim una organització assembleària que pot posar-ho sobre la taula. El que volem és que el govern giri a l'esquerra i per a això estem negociant".

Rovira ha acusat Bosch d'estar "buscant titulars" amb la seva proposta.

UNA APOSTA EQUIVOCADA

Notícies relacionades

També el cap de files de CiU al consistori ha criticat la proposta: "La política no es pot fer mitjançant globus sonda, amb coses que després no són factibles", i ho ha comparat amb les negociacions fallides entre partits en les últimes setmanes per a la formació del Govern central. "Cadascú té la seva estratègia, aquesta està equivocada.

El president del grup del PP, Alberto Fernández Díaz, ha afirmat que Barcelona no necessita "un govern d'independentistes i l'extrema esquerra", un "còctel", ha subratllat, que ni tan sols suma els 21 regidors necessaris per a la majoria absoluta. En una línia similar, el regidor de Ciutadans Paco Sierra ha definit la iniciativa de Bosch com a "brindis al sol sense cap contingut".