conferència al Nueva Economía Fórum

Bosch proposa un govern municipal de BC, ERC i la CUP a Barcelona

Rebutja un pacte amb el PSC: "No podem tornar al 2007", afirma el republicà

 

  / JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Alfred Bosch ha proposat aquest dimecres un govern municipal compartit per Barcelona en Comú, ERC i la CUP. El president del grup dels republicans ha advocat per aquesta opció i ha advertit contra un pacte amb els socialistes, malgrat que ha reconegut la seva experiència: "No podem tornar al 2007".

En una conferència al Nueva Economía Fórum, Bosch ha proposat el que ha anomenat "fórmula Barcelona", de la qual ha recordat que hi ha exemples a Badalona i Sabadell, entre altres municipis. Una aliança entre aquests tres partits sumaria 19 regidors al plenari barceloní, a dos de la majoria absoluta, cosa que obligaria a teixir pactes puntuals amb la resta de grups.

PARLAR AMB CiU

Bosch s'ha mostrat crític amb la situació política del consistori, tant amb el govern com amb els sis partits de l'oposició: "No hem estat a l'altura".

El republicà ha acompanyat la seva proposta de pacte amb una crida a tancar acords amb tots els grups. "S'ha de parlar amb el PSC, però sobretot amb CiU", el grup municipal del qual denuncia que l'alcaldessa, Ada Colau, a penes manté contactes amb l'exalcalde Xavier Trias. El regidor ha revelat que avui està prevista una reunió entre Colau i Trias: "Ja era hora".

Bosch ha reivindicat el paper d'ERC en l'impuls de l'arribada del metro a la Zona Franca i a desencallar el tancament de la Model. Demandes veïnals que tenen 40 anys, ha denunciat.

PETICIÓ DE CANVI

Ha recordat que els votants van demanar clarament un canvi en les eleccions del 24 de maig, que segueix pendent.

"Si algú pregunta a Colau on va Barcelona, em costa imaginar la seva resposta", ha dit. Bosch, que ha citat conflictes com el de la vaga del metro durant el Mobile World Congress, ha lamentat que encara no s'hagi aprovat la modificació de crèdit i ha fet una crida a complir la petició de canvi.

El regidor ha acusat Barcelona en Comú de no haver concretat la seva proposta que ERC es converteixi en el seu soci i entri al Govern: "No hem vist un paper".

"Ens diran que és una quimera", ha vaticinat sobre un acord BC-ERC-CUP, i ho ha negat. Ha recordat que Barcelona en Comú va estar a punt de pactar amb la CUP -per a la qual ha demanat respecte- abans de les eleccions, i per tant no deuen estar tan allunyats, ha argumentat.

INDEPENDENTISTES

Notícies relacionades

Bosch ha assegurat que ningú demana a Colau que sigui independentista, però sí que deixi que ho siguin els que ho vulguin ser a Barcelona en Comú i que desterrin disciplines de vot.

Sí que s'ha mostrat crític amb la seva gestió: entre altres aspectes, ha criticat la contractació de "familiars". I ha afegit que Colau ha d'elegir: "O l'IBEX 35 o el canvi real". "Si es rebutja la nostra proposta, defensarem el nostre model de ciutat des de l'oposició", ha assegurat.