'CAS EDEN SPRINGS'

Andorra suspèn l'embotellament de l'aigua que va causar la gastroenteritis

El govern andorrà ha immobilitzat tota l'aigua envasada des que es van detectar els primers símptomes

jgblanco33513578 lli   d amunt 12 04 2016 depositos de agua en la f160412201745

jgblanco33513578 lli d amunt 12 04 2016 depositos de agua en la f160412201745 / TONI TORRILLAS

1
Es llegeix en minuts

L'empresa encarregada de l'envasat de l'aigua que podria haver originat el brot de gastroenteritis a Barcelona i TarragonaAigües d'Arinsal, ha suspès la producció de forma cautelar fins que s'aclareixin les causes de la intoxicació, que ja afecta a 3.300 persones.

La decisió de paralitzar la producció la va prendre dilluns passat el Govern d'Andorra, que a més va acordar immobilitzar, també de forma cautelar, tota l'aigua envasada des del dia 7 d'abril, quan es van detectar els primers casos de gastroenteritis. Des de l'executiu andorrà han informat a Efe que s'ha aturat la línia de producció fins que estiguin disponibles els resultats de les anàlisis i es pugui determinar de manera exacta l'origen del brot.

La ministra de Medi Ambient de l'executiu andorrà, Sílvia Calvó, ha admès que el cas pot afectar el futur de la marca i que pot suposar "un cop dur" per a l'empresa. No obstant, ha destacat que el més important ara és "disposar dels resultats de les analítiques i saber realment l'origen de la contaminació".

Des que la setmana passada es van detectar els primers casos de gastroenteritis, la xifra d'afectats no ha parat d'augmentar i ja ha arribat a les 3.300 persones, encara que només un cas va requerir hospitalització.

Notícies relacionades

L'empresa Eden Springs España, que va ser la que va distribuir l'aigua, va retirar la setmana passada de forma preventiva més de 6.000 garrafes de 19 litres d'aigua de la marca Font d'Arinsal a les províncies de Barcelona i Tarragona.

Els resultats dels cultius realitzats a diferents afectats apunten que es tracta d'un norovirus, un microorganisme causant de la meitat de casos de gastroenteritis.