NOU BARRIS

Trinitat Nova estrena fira

Els veïns ballen sevillanes i flamenc vora la Casa de l'Aigua durant tres dies

Actuació del grup Manigua Flamenco, dissabte passat.

Actuació del grup Manigua Flamenco, dissabte passat. / jordi cotrina

2
Es llegeix en minuts
LUIS BENAVIDES / BARCELONA

La Fira d'Abril ha arribat al barri de la Trinitat Nova per quedar-s'hi. La primera edició va tenir lloc el cap de setmana passat, de divendres a diumenge, vora l'emblemàtica Casa de l'Aigua (Garbí, 2) i ha reunit més de 1.500 veïns, segons els organitzadors. L'entrada era lliure i els assistents van ballar sevillanes, rumba i flamenc. «Tots els artistes i grups de ball hi han participat de forma desinteressada», subratlla un dels responsables, Jaume Hernández, propietari del restaurant Elvis Home.

La primera Fira d'Abril de la Trinitat Nova va tenir un component social molt marcat, ja que els gairebé 200 euros recaptats en la rifa benèfica seran donats a Surt Fundació, una entitat amb activitats que van dirigides a modificar la relació de subordinació i discriminació de les dones en el context econòmic i social. «Per als més petits hem sortejat tres lots de material escolar: llibretes, bolígrafs, colors... I per als adults, una sessió de spa en uns banys àrabs», explica el president de l'Associació de Veïns Trinitat Nova, Ramon Casas, coorganitzador de la primera fira.

PRODUCTES ARTESANALS

La festa, que incloïa un mercat artesanal amb una vintena de parades, va començar divendres a la tarda. «Des de les peces de bijuteria feta amb càpsules de cafè fins a les bosses, tot estava fet per veïns del barri», explica Hernández, encarregat de contactar amb els artistes.

Una dotzena d'artistes com la banda tribut a Los Chichos Costa Romero i grups de ball com El Perro de Paterna van amenitzar la festa. «Ens va semblar una molt bona idea i no vam dubtar ni un moment a venir. Tant de bo es repeteixi l'any que ve i més barris s'animin a organitzar la seva pròpia fira d'abril», explica Erika Galera, membre de l'associació El Perro de Paterna, una escola de ball flamenc de la veïna Trinitat Vella amb uns 45 anys d'història.

JOVES TALENTS

Notícies relacionades

El cartell estava obert als joves artistes del barri, que van tenir dues hores el divendres i el dissabte per pujar a l'escenari, i també als més petits. «La fira és una festa per a tota la família, i per això també hi va haver contacontes i pallassos», subratlla Hernández, que també es va encarregar de preparar calamars, seitons arrebossats, pintxos i racions de pollastre a l'ast a la barra de la fira amb la col·laboració d'altres establiments del barri com Ca la Sònia, Cervecería Viki i Los Pollos.

Curiosament, la idea d'organitzar una Fira d'Abril sorgeix a Elvis Home (Alhucemas, 38), un bar dedicat a Elvis Presley i decorat amb nombroses imatges del conegut com a Rei del Rock. «Al bar he organitzat petits concerts de rock'n'roll, però m'agrada la música en general. A més, s'ha demostrat que la gent vol sevillanes i flamenc», explica Hernández, en referència al gran èxit de la Fira d'Abril local. H