NOVA MORATÒRIA

Els gossos podran anar deslligats a Barcelona fins al 2018

A l'estiu hi haurà 1.200 metres d'espai per a gossos a la platja del Llevant

Els veïns de Barcelona opinen sobre el decret que el 2018 prohibirà portar els gossos sense lligar a la via pública.   / JOSEP GARCIA / ANA C. BAIG

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Els gossos podran seguir anant deslligats per Barcelona fins al 2018. Fins a aquest any s'amplia la moratòria que s'acabava a finals d'aquest mes moratòria i que permet eludir la norma que vagin lligats, que figura a l'ordenança d'animals aprovada el 2014.

A falta d'habilitar prou àrees perquè els gossos puguin anar sense corretja, es va postergar l'obligació de lligar-los, amb l'excepció dels gossos perillosos. Ara el consistori comença a desenvolupar l'ordenança i calcula que en dos anys haurà completat els nous espais.

Notícies relacionades

Actualment, hi ha 107 equipaments per a gossos a la ciutat, que sumen 32.800 metres quadrats. Quan s'acabi el procés, n'hi haurà 118, amb 38.000 metres. Setze tindran un espai superior als 700 metres quadrats, com a mínim una per districte. El cost de la inversió serà de tres milions d'euros.

ESTIU

La quarta tinenta d'alcalde, Janet Sanz, ha anunciat l'ampliació de la moratòria i també que es permetrà als gossos anar a una zona concreta de la platja durant la temporada de bany. Per això es delimitarà un espai de 1.200 metres quadrats a la platja del Llevant. Es tracta d'una prova pilot que costarà 60.000 euros d'entrada i 28.000 euros de manteniment anual.