Morenés respon a Colau: "És una falta de respecte"

El ministre de Defensa en funcions, Pedro Morenés, censura l'actitud de l'alcaldessa davant els representants de l'Exèrcit

1
Es llegeix en minuts
CARLOS CUÉLLAR / BARCELONA

Després que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'acostés als representants de les Forces Armades al Saló de l'Ensenyament per mostrar el seu malestar davant la presència de l'Exèrcit en un espai educatiu, la resposta no ha trigat a arribar. 

"És una falta de respecte i d'educació", ha sigut la conclusió que ha compartit el ministre de Defensa en funcions, Pedro Morenés, en una entrevista a la COPE davant la breu conversa que va mantenir la regidora amb els membres militars presents a l'espai educatiu. En les seves declaracions, Morenés ha accentuat el "menyspreu i l'actitud de llunyania" de Colau per la institució d'una manera "totalment gratuïta". 

Notícies relacionades

En aquesta línia, José Julio Rodríguez, actual membre de Podem i excap de l'Estat Major de Defensa, ha al·legat que es tracta d'una decisió que va aprovar el ple de l'Ajuntament. En canvi, Morenés considera que aquesta mena de comportaments "porten a perdre el respecte institucional" i que el que mostra l'Exèrcit al Saló de l'Ensenyament és una formació acadèmica més, amb possibilitat d'accedir a la carrera militar, i per tant és una opció d'ensenyament més que hi ha d'estar present i a l'abast dels ciutadans. 

Colau no se n'ha volgut quedar al marge i ha expressat la seva opinió a través del seu perfil oficial a Twitter, en què coincideix amb Rodríguez a l'haver acatat la decisió de l'Ajuntament.