Dues associacions cristianes denuncien Colau i la poeta Dolors Miquel pel parenostre punk

Puigdemont no entén l'"escàndol" que s'ha creat

Alberto Fernández Díaz es va aixecar, ofès, al sentir el poema irreverent de Dolors Miquel. / periodico

1
Es llegeix en minuts

L'associació ultracatòlica E-Cristians ha anunciat aquest dijous que presentarà una denúncia davant la fiscalia contra la poeta Dolors Miquel amb motiu de la lectura d'una versió del parenostre punk al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona Així mateix, a través d'un comunicat, explica que s'estudiaran les possibles responsabilitats de l'alcaldessa Ada Colau, Ada Colau donada la seva implicació posterior amb el text i la seva promoció i defensa, si bé l'acord es produirà després de disposar de l'informe jurídic. Una denúncia que contrasta amb el fet que l'Arquebisbat de Barcelona, dimarts, a través d'un portaveu, no es va voler pronunciar sobre el tema per no "alimentar polèmiques". 

Aquest anunci es produeix un dia després que l'Associació Espanyola d'Advocats Cristians presentés una denúncia davant la Fiscalia contra Colau i Miquel. Aquesta associació diu que "Ada Colau permeti i aplaudeixi aquest 'poema' suposa una burla per als catòlics".

Notícies relacionades

PUIGDEMONT NO ENTÉN LA POLÈMICA

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, també s'ha pronunciat aquest dijous sobre la polèmica i ha assegurat que no entén l'"escàndol" que s'ha creat. Així mateix, ha defensat separar l'art i l'àmbit creatiu de les conviccions, en aquest cas religioses. "Si realment haguéssim de conciliar el que és políticament correcte amb l'àmbit creatiu tindríem una poesia molt dolenta, un teatre molt dolent, un cine o una música molt dolents. No ens ho podem permetre", ha assegurat en declaracions a RAC1.