La FECAC organitzarà la Fira d'Abril

L'entitat guanya el concurs públic amb una oferta de 90.000 euros

 

  / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

La Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC) serà l'encarregada d'organitzar la Fira d'Abril a Barcelona d'aquest any després de guanyar el concurs públic convocat per l'Ajuntament de Barcelona. S'emporta l'esdeveniment després de presentar una oferta de 90.000 euros, segons el consistori. Jaume Asens, tercer tinent d'alcalde i responsable de l'àrea de Drets de la Ciutadania, Participació i Transparència, ha sigut l'encarregat d'anunciar el guanyador d'aquesta convocatòria, insòlita en els 30 anys de la celebració a la capital catalana. 

L'altre pretendent, la Fundació FECAC, va posar sobre la taula 20.000 euros i ha quedat fora de l'organització de la fira. Asens ha lamentat que aquestes dues entitats que representen la cultura andalusa a Catalunya no s'hagin pogut posar d'acord.

LES CONDICIONS DE COLAU

El 12 de gener es van encendre totes les alarmes quan aquesta mateixa entitat va amenaçar d'emportar-se la fira a una altra localitat arran de les condicions imposades pel govern d'Ada Colau. Era la seva manera de rebutjar el concurs públic que Barcelona en Comú volia impulsar, que consideraven "inviable" des d'un punt de vista "tècnic i econòmic". El mateix Asens compartia el mateix dia el desig de "garantir la transparència". 

Després de fer pública el consistori la seva voluntat de convocar un concurs, la Fundació FECAC va anunciar que s'hi presentaria. La FECAC, en canvi, es va oposar a la iniciativa municipal, va amenaçar d'emportar-se l'esdeveniment i va recordar que té registrades les marques Fira d'Abril de Catalunya i Fira d'Abril de Barcelona, i que si no és amb la seva participació, el que es faci haurà de tenir una altra denominació. Al final va claudicar. I es va presentar. 

EL PES DE GARCÍA PRIETO

Notícies relacionades

Francisco García Prieto ningú li plantava cara en els seus temps al capdavant de la Fira d'Abril. Va ser el president de la FECAC durant 27 anys, fins que el 2013 va deixar el càrrec per la controvèrsia generada al voltant dels comptes de l'esdeveniment i la denúncia de molts firaires a qui exigia la compra de productes a l'organització, que s'emportava un bon pessic de cada operació. 

La pugna entre la FECAC i la Fundació FECAC per organitzar la Fira d'Abril a Barcelona continua oberta després que ahir la fundació anunciés la intenció de presentar-se al concurs públic que ha demanat l'Ajuntament de Barcelona per organitzar l'esdeveniment al recinte del Fòrum. La FECAC, en canvi, s'oposa al concurs i ha amenaçat d'emportar-se la fira a una altra localitat. L'ajuntament ha garantit que amb uns organitzadors o altres, la fira se seguirà fent a Barcelona.