De compres amb Shakespeare per passeig de Gràcia

Milers de barcelonins acuden a la sisena edició de la Shopping Night

Gairebé un centenar de comerços i restaurants traslladen la seva oferta al carrer

Una imatge del passeig de Gràcia, durant la Shopping Night, aquesta nit.

Una imatge del passeig de Gràcia, durant la Shopping Night, aquesta nit. / ELISENDA PONS

3
Es llegeix en minuts
TELVA SOMOZA / BARCELONA

de la recent implantació a Espanya del Black Friday, el començament de la campanya nadalenca s’ha avançat, però per als amants del glamur, el disseny i l’estil és la Shopping Night Barcelona l’encarregada d’obrir la veda al consumisme. Els carrers adjacents al passeig de Gràcia es van vestir ahir a la nit per a l’ocasió amb escenografies dramàtiques, dignes d’acollir una representació més de Romeu i Julieta, Otel·lo o La tempesta. Comprar o no comprar, aquesta era la qüestió i el lema de la sisena edició de la Shopping Night, que no podia tenir més bon eix argumental que les obres de William Shakespeare.

    Entre llums i ombres van passejar milers de desitjosos compradors mentre els curiosos transeünts s’acontentaven de disfrutar de la multitud, les activitats a peu de carrer i algun mos de qualitat acompanyat d’una bona copa de cava gratis. Perquè aquesta nit és una mica més que gastar sense sentit i els establiments de la zona es van aplicar per crear una vetllada única.

    Una vegada més, els barcelonins van sucumbir a la temptació i van omplir els locals del transitat passeig per aprofitar els descomptes de fins al 25%, però no tot van ser compres i moda de luxe. Les opcions es van repartir al llarg de la concorreguda via i la gentada va demostrar que té ganes de Nadal.

PREMIS A LES MILLORS PARADES / El Palau Robert es va transformar per a l’ocasió en l’espai A midwinter shopping dream (Somni comprador d’una nit d’hivern), en referència a l’obra shakespeariana A midsummer night’s dream (Somni d’una nit d’estiu). Allà es va realitzar l’entrega dels premis a les parades més ben valorades pel jurat i pel públic, a més a més de la presentació de les candidatures dels pròxims premis Gaudí i la projecció dels tràilers de les pel·lícules. L’accés era únicament per a convidats i els afortunats van poder disfrutar de l’actuació del discjòquei Brian Cross.

    Dels vuit trams del passeig de Gràcia ambientats d’acord amb obres del dramaturg anglès, el bullici més important es va concentrar en l’espai The Globe Theatre-Vallformosa, davant de La Pedrera. La decoració i l’ambient van submergir els vianants en el santuari londinenc dedicat a les obres de Shakespeare des del segle XVII, on van veure la llum obres com Macbeth, Hamlet i Juli Cèsar. Un emplaçament perfecte per als que van voler disfrutar de la música, el ball i la melancolia gràcies als sonets del Teatre Akadèmia i la representació de la comèdia Como gustéis a càrrec de l’Escola Memory, entre altres actuacions.

    Els amants de l’art van disfrutar d’una exposició de quadros amb música en directe a l’espai del Cercle Artístic de Barcelona i, per als més curiosos, l’espai La tempesta (al davant del Palau Robert) va demostrar el nivell de creativitat que es cou a les escoles de disseny Elisava, IED Barcelona, Escola Illa i ESDI.

Notícies relacionades

    Les porcions gratuïtes o amb preu simbòlic que se servien en els diversos food-trucks i paradetes de l’espai Les alegres comares de Windsor van fer les delícies dels vianants. La gent es va arremolinar especialment al voltant de la camioneta de Formatges de Suïssa, que juntament amb la xef Mey Hofmann va premiar algun afortunat amb el seu pes en formatge. Altres cuiners de renom com Carles Abellán i Carme Ruscalleda van formar part de la festa gastronòmica a l’espai Otel·lo.

    La Shopping Night va durar entre copa i copa fins a la una de la matinada enmig d’una forta presència policial.