La pudor dels carrers de Barcelona prové del Parc Agrari del Prat

Tot apunta que l'origen són els fems utilitzats en una gran finca

Vista panoràmica de Barcelona.

Vista panoràmica de Barcelona. / XAVIER JUBIERRE

1
Es llegeix en minuts

La pudor que ha envaït els carrers de Barcelona i altres municipis de l'àrea metropolitana des de primera hora de la tarda procedeix d'una gran finca del Parc Agrari del Baix Llobregat, al terme municipal del Prat, que estava usant fems per fertilitzar els camps, segons ha confirmat l'ajuntament d'aquesta localitat. La pudor ha anat baixant d'intensitat tot i que encara es pot apreciar en diversos punts de la capital catalana. 

Tècnics de Protecció Civil de la Generalitat s'han dirigit al lloc i han comprovat que a la finca, d'unes quatre hectàrees, hi havia una gran quantitat de fems remoguts, tot i que encara es desconeix per què una feina aparentment rutinària ha originat una pudor tan intensa. Després, els vents de component sud han empès la pudor cap al nord fins a cobrir els nuclis urbans del Prat, l'Hospitalet i després Barcelona. 

La pudor ha portat en un primer moment els serveis municipals de Barcelona a revisar la xarxa de clavegueram i les plantes de tractaments de residus, però aviat s'ha comprovat que no hi havia cap anomalia. La xarxa de contaminació ambiental tampoc ha detectat cap paràmetre anormal, segons el Departament de Territori de la Generalitat.

Desenes de persones estan fent constar via Twitter aquest desagradable incident. 

Notícies relacionades

Alguns concreten que l'olor és "de caca"

Fonts de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), responsable entre altres coses del tractament i la gestió dels residus urbans generats als seus 36 municipis, havien indicat, no obstant, que no els constava que la pudor provingués de cap de les seves instal·lacions.