Veïns del Raval denuncien un augment de la prostitució i de les baralles al barri

Consideren que "no hi ha voluntat" política d'acabar amb la situació

Una prostituta observa el pas de dos guàrdies al carrer d’en Robador, davant la Filmoteca, el març passat.

Una prostituta observa el pas de dos guàrdies al carrer d’en Robador, davant la Filmoteca, el març passat. / ARXIU / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

L'Associació de Veïns de l'Illa Robador, del barri del Raval, ha denunciat aquest dimarts que en els últims mesos s'ha produït un increment "molt significatiu" de la prostitució, les baralles i els incidents, sense que l'ajuntament "tingui la voluntat política d'acabar amb aquesta situació".

En roda de premsa, diversos veïns que prefereixen mantenir-se en l'anonimat per por de represàlies dels clans de proxenetes han explicat que a la zona dels carrers de Robador i Sant Ramon es produeixen des de fa mesos nombrosos incidents, "fins i tot amb apunyalaments", que fan "molt difícil als veïns conviure diàriament amb aquesta situació".

Per visualitzar aquesta problemàtica, els veïns, que han identificat quatre clans de proxenetes que actuen al barri, de dia i de nit, han impulsat una campanya amb cartells simbòlics penjats als balcons i finestres amb "Es ven", i en què se citen les diverses situacions que viuen diàriament al barri.

REUNIÓ AMB LA REGIDORA

La regidora del districte de Ciutat Vella Gala Pin es va reunir ahir a la nit amb els veïns d'aquesta zona del Raval i l'únic que els va traslladar, segons els veïns, va ser la recomanació que intentessin conviure amb l'activitat de la prostitució, segons aquests.

"No hi va haver cap voluntat política --ha assegurat un veí-- d'abordar el que passa. Ens sentim desprotegits i abandonats" per l'Ajuntament de Barcelona.

Així mateix, ha assegurat que algunes famílies que es van instal·lar al Raval fa uns deu anys comencen a abandonar-lo pel malestar que els suposa conviure amb els altercats que es produeixen cada dia.

Els veïns han constatat que el repunt de la prostitució i de les màfies que la controlen ha comportat l'ocupació il·legal de pisos i baixos a diverses escales del carrer de Robador, que els proxenetes i traficants de drogues dediquen a aquestes dues activitats.

Notícies relacionades

Una de les mesures que apunten els representants de l'associació de veïns és que hi hagi més presència de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra que, segons ells, ha baixat en els últims mesos coincidint amb la problemàtica dels manters a la ciutat.

"Entenem que és un problema complex i que no s'acaba només amb presència policial, però això hi ajudaria", ha considerat el veí, que cada dia, abans de sortir de casa amb la seva filla petita, s'assegura que no hi hagi ni vidres trencats ni baralles a la sortida del seu edifici, ha relatat.