Les bombolles envairan el Tibidabo a la Gran Festa del Cor

AACIC CorAvant i el Tibidado organitzen dissabte, 24 d'octubre, la 22a edició de la festa per sensibilitzar la ciutadania sobre les cardiopaties congènites

2
Es llegeix en minuts

La Gran Festa del Cor, organitzada per AACIC CorAvant, associació i fundació de cardiopaties congènites, i el Parc d'Atraccions Tibidabo, té la voluntat de donar a conèixer la realitat de les més de 40.000 persones que tenen una cardiopatia congènita a tot Catalunya.

En aquesta 22a edició, i amb tres dècades de treball a les espatlles,  AACIC CorAvant vol deixar un testimoni clar del canvi que han viscut les cardiopaties congènites aquests últims anys.

Els avenços tecnològics han permès, per exemple, que ja es pugui fer una diagnosi prenatal de les cardiopaties congènites o que les intervencions quirúrgiques siguin menys invasives, gràcies a la nanocirurgia.

Cada avenç ha representat un pas gegant en la vida de tots aquells que conviuen amb un problema de cor de naixement. L'índex de mortalitat ha disminuït a menys d'un 5% i la població adulta ja supera la infantil.

Les bombolles substitueixen els globus

L'AACIC CorAvant farà visible aquest canvi durant l'acte central de la Gran Festa del Cor amb la commemoració del 2015, Any Internacional de la Llum i de les Tecnologies basades en la Llum i amb la substitució del tradicional enlairament de globus per un enlairament de bombolles de sabó.

Canviar el moment més solemne de la festa on es convida a tothom a participar en l'acte simbòlic de ‘fer volar el cor’ per a tots aquells nens i joves hospitalitzats o que ja no hi són ha sigut una tasca molt delicada.

L'equip de bombollesdesabo.com s'ha ofert a col·laborar perquè aquest nou i gran moment segueixi sent tot un èxit.

Un dia solidari i ple d'activitats

El dia de la festa, petits i grans poden demanar a les taquilles del Tibidabo l'entrada solidària. Fins als 16 anys, l'entrada té un cost de 6 euros (inclou mocador); i a partir de 17 anys, el cost és de 26 euros (inclou mocador).

La festa començarà a les 11.00 h amb l'animació dels grups de gegants, bastoners i els batukaires de Santa Coloma de Gramenet. L'acte central, que està previst que comenci a les 12.00 h, es tancarà amb l'enlairament de bombolles de sabó.

Durant tot el dia al Camí del Cel hi haurà el taller 'Fes un dibuix per a un nen que és a l'hospital' i a la Plaça dels Somnis la gent d'Activijoc col·labora en la gran festa amb el taller ‘Pinta'm quatre ratlles’ de maquillatge familiar.

Notícies relacionades

A la tarda, i per quart any consecutiu, el parc d'atraccions acollirà la IV Exhibició de Dansa ‘Batego per tu’, on nens i joves de l'Escola de Dansa Mònica Escribà ballaran en suport als nens i joves amb problemes de cor de naixement transportant els espectadors al país de les meravelles.

Un any més, la festa comptarà amb la col·laboració de prop de 150 voluntaris que pujaran al parc per donar suport a l'organització de l'acte.