SUCCÉS D'AIRE CINEMATOGRÀFIC A LA CIUTAT

Assalt al furgó blindat

Uns atracadors fugen després d'un tiroteig amb els vigilants del vehicle a Sant Martí

Els assaltants perseguien la recaptació d'un súper Un delinqüent resulta ferit de bala

Un policia protegeix la zona després de l’intent d’atracament d’aquest dimarts. / {periodico}

2
Es llegeix en minuts
VÍCTOR VARGAS LLAMAS / BARCELONA

¿Petards tres setmanes després de Sant Joan? Aquesta pregunta va córrer com la pólvora entre els veïns del carrer de Concili de Trento i els voltants ahir al migdia, instants després de sentir diverses i intenses detonacions. De seguida van resoldre la incògnita al comprovar que l'estrèpit es corresponia en realitat amb els trets que van intercanviar els vigilants d'un furgó blindat amb uns atracadors que van intentar en va apropiar-se el botí.

Els dubtes també van assaltar Sergio Angulo, que gairebé va dubtar si l'impacte sonor no era un efecte especial del videojoc en què estava absort. «Des del balcó he vist un home vestit completament de negre, amb gorra i ulleres de sol forcejant a terra amb un vigilant de seguretat. Semblaven lluitar pel control d'una arma», va comprovar des de la seva inesperada talaia.

Els assaltants esperaven la sortida dels vigilants amb la recaptació del supermercat Condis ubicat a la confluència de Concili de Trento amb Julián Besteiro. El conductor del blindat, de l'empresa Prosegur, esperava al vehicle mentre dos companys anaven a recollir la recaptació. Al sortir de l'establiment, un dels dos atracadors es va abalançar sobre els vigilants i va iniciar la pugna a terra amb un d'ells. «Un criminal era darrere del quiosc que hi ha davant del supermercat i l'altre ¡estava assegut al costat meu i d'una amiga al banc on ens posem sempre!», va explicar una veïna. Va dir que havia vist un atracador que amagava la seva escopeta en una capsa de joguines.

Rastre de sang

Notícies relacionades

Un assaltant va resultar ferit en el tiroteig amb els vigilants i va fugir en direcció a la Gran Via. En el seu trajecte, va deixar restes de sang apreciables en alguns dels carrers pròxims. «La gent que el va veure marxar diu que sagnava d'un braç», explica María José Marín. Ni els vigilants ni cap veí van resultar ferits. L'altre assaltant va córrer cap al carrer del Perú. Alicia Pueyo, del restaurant Ca l'Estrella, es va assabentar que «alguna cosa no anava bé» al veure els clients de la terrassa ajupir-se i fugir en sentit contrari.No es descarta que hi hagués algun membre més esperant en un vehicle per escapar-se, segons fonts pròximes a la investigació, que van indicar que sembla que es tracta d'individus de l'Europa de l'Est.

Els Mossos van recuperar una escopeta i una pistola dels atracadors, però encara no els han pogut interceptar. Mentrestant, el barri intenta recuperar la calma, sobresaltats per l'ensurt de l'assalt frustrat i l'enrenou mediàtic. Els tirotejos, molt millor en videoconsola.