El primer edifici per a persones grans de Sarrià-Sant Gervasi tindrà 44 vivendes

Es tracta de la primera promoció d'aquestes característiques que l'Ajuntament construeix al districte i forma part del Pla municipal per ampliar en mil nous pisos el parc públic de vivenda de lloguer assequible

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona, a través del Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona, ha adjudicat les obres d'una promoció de 44 vivendes amb serveis per a persones grans, al districte de Sarrià-Sant Gervasi.

El pressupost de les obres, que està previst que comencin al juliol, és de 3.249.361,489€ (IVA inclòs). El període d'execució serà de 22 mesos i l'empresa Construccions Caler, SA, ha sigut l'adjudicatària de l'obra d'entre un total de 28 empreses que es van presentar a la licitació.

Vivendes per a persones grans

L'edifici, situat al carrer Vista Bella, 7-9, constarà de 44 vivendes per a persones grans, distribuïdes en una superfície útil total de 1.896 m2, i de 12 places d'aparcament, en una superfície útil de 432 m2.

Les vivendes tindran una superfície d'uns 40 m2, i constaran d'un dormitori, un menjador sala d'estar i cuina, i un bany. També tindran diferents espais comunitaris, tals com sales polivalents.

Les característiques de les vivendes responen a les necessitats de les persones més grans de 65 anys, per la qual cosa, entre altres característiques, tindran banys amb dutxa arran de paviment, llum d'emergència per poder-se orientar en cas que falli el subministrament elèctric, alarma centralitzada al bany, cuines amb plaques elèctriques, endolls situats a una altura còmoda per evitar esforços innecessaris, etc.

També compten amb diferents serveis, tals com consergeria, tele assistència, serveis de neteja dels espais comunitaris, etc. Es tracta de la primera promoció d'aquestes característiques que l'Ajuntament construeix a Sarrià-Sant Gervasi.

Un nou centre d'Allotjament Familiar

El Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona també ha tret a licitació les obres d'una promoció de 47 vivendes de lloguer social i un Centre d'Allotjament Familiar format per 20 allotjaments al carrer Tànger, 38 b, al districte de Sant Martí

Aquest serà el quart centre d'allotjament temporal que posa en marxa l'Ajuntament de Barcelona, i que se sumarà al Centre d'Allotjament Familiar Temporal de Navas, en funcionament des del 2012; el Centre d'Allotjament Temporal Hort de la Vila, obert el maig del 2013, i el Centre d'Allotjament Familiar Temporal Sant Pere Més Baix  amb 12 vivendes per a famílies i que es posarà en marxa pròximament.

Notícies relacionades

El pressupost de licitació de les obres és de 6.595.194,782€ (IVA inclòs) i el termini perquè les empreses puguin presentar les seves ofertes finalitza el 22 de juny. El període d'execució de les obres, una vegada adjudicades, serà de 22 mesos.

Aquesta promoció també forma part del Pla conegut com el 100 × 1000, que preveu ampliar en mil nous pisos el parc públic de vivenda de lloguer assequible amb una aportació de cent milions d'euros.