CIUTAT INTEL·LIGENT

Trias insisteix en l'aposta per les noves tecnologies per generar ocupació

"Les 'smart cities' no són una moda, sinó una nova forma de fer ciutat", replica el candidat de CiU

2
Es llegeix en minuts
CRISTINA BUESA / BARCELONA

El candidat de CiU a la reelecció a Barcelona, Xavier Trias, ha insistit aquest dilluns en l'aposta per les noves tecnologies com "la gran aposta del segle XXI" per a la capital catalana. Des del Parc del Centre del Poblenou, prop de la recuperada Fàbrica Oliva Artés, l'alcaldable ha replicat "a tots aquells que reien i encara fan bromes de les 'smart cities", i ha assegurat que, si revalida l'alcaldia, seguirà apostant per aquest camp com una via de generació de riquesa i ocupació.

Per això, ha prosseguit, és necessari viatjar pel món per explicar les possibilitats de Barcelona. "Ja hem anat a la Xina i ara s'ha de seguir amb l'aposta asiàtica amb el Japó, l'Índia o Corea", ha especificat.

DELS SENSORS AL 'VINCLES'

Trias ha recordat que el 21% de les 270 inversions directes que es van produir l'any passat a la ciutat van tenir a veure amb les noves tecnologies. "No només és una qüestió de col·locar sensors als contenidors d'escombraries perquè ens avisin que estan plens, sinó que parlem també del projecte 'Vincles', que és una xarxa digital que recolza les persones grans o altres iniciatives per a nens amb discapacitats, o com millorar la relació amb els ciutadans", ha exemplificat.

"No és una moda, és una nova forma de fer ciutat", ha defensat. A continuació, ha explicat la reforma de l'antiga fàbrica de Ca l'Alier, que s'està rehabilitant i que acollirà un centre d'innovació de la firma Cisco; un centre d'excel·lència en 'smart cities' de Schneider o una incubadora de 'start-ups' tecnològiques, entre altres.

LA URBANITZACIÓ DE PERE IV

Aprofitant l'emplaçament, Xavier Trias també s'ha referit a l'eix Pere IV, del qual precisament aquesta setmana el consell de govern aprova les obres del primer tram, que començaran a l'octubre. Aquest eix, antiga carretera industrial, ha recordat l'alcaldable, es vol convertir en un nexe entre la Ciutadella i el Besòs.

Trias ha demanat als electors "que creguin en aquest camí" que per a ell "no significa capgirar la indústria, el comerç o els serveis, sinó que les noves tecnologies estiguin al servei d'aquests i sobretot de les persones".

CENSURA A FERNÀNDEZ

Notícies relacionades

Preguntat una vegada més sobre com veu les enquestes, que majoritàriament el situen vencedor però per un estret marge amb la candidatura que encapçala Ada ColauAda Colau, el candidat convergent s'ha mostrat convençut que guanyarà, però tem que no pugui formar un "govern fort".

En referència a la competència de Barcelona en Comú, Trias ha opinat que els veu "contra l'economia, amb tota aquesta història de la casta". També s'ha referit a les crítiques del diputat de la CUP David Fernàndez en què novament es referia a CiU com la màfia i ho ha qualificat de "vergonyós, lamentable i molt trist". "Si realment es creuen certes coses, que vagin al jutjat", li ha recomanat.