Arts escèniques . SIS DIES DE BARRIBROSSA

Les meravelles de Brossa

Aquesta trobada al voltant de la figura del poeta visual comença avui amb una acció concert que fusiona la poesia de Brossa i la música de Mestres Quadreny.

Mestres Quadreny, en una exposició del 2010.

Mestres Quadreny, en una exposició del 2010. / LA SECA-ESPAI BROSSA

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

Tan difícil com etiquetar Joan Brossa (1919-1998) és classificar el Barribrossa, una trobada que s'organitza al voltant de la figura del poeta i que impulsa La Seca-Espai Brossa, i que s'estén, durant sis dies, per cinc espais del territori de Ciutat Vella. El certamen comença avui amb una acció concert que fusiona les poètiques del mateix Brossa i del compositor i amic Josep Maria Mestres Quadreny (Manresa, 1929).

Cada any, el Barribrossa dedica el seu programa d'espectacles, performances i recitals a un gènere, un autor, un corrent artístic. La cita d'aquesta edició gira al voltant de les fonts de les quals va beure l'univers de Brossa, un país de les meravelles habitat per autòmats de fira, pierrots picassians i personatges de la comèdia de l'art.

Mestres Quadreny-A quatre mans

 

-que inaugura avui el Barribrossa- és un espectacle també difícil de catalogar, una peça dirigida per Xavier Giménez Casas amb textos de Brossa, música en directe de Mestres Quadreny i la presentació de Satana, un film creat per tots dos i dirigit per Santi Gila.

Notícies relacionades

El programa del festival continua demà a la galeria Espai Ku (Canvis Nous, 1. A les 20.00 i les 21.00 hores. Taquilla inversa) amb El espíritu de las aguas, una acció escènica basada en el teatre líric japonès. Altres espectacles destacats d'aquest Barribrossa són Picasso i el circ (dijous, 21, al Museu Picasso. 20.00 hores. Gratuït), Automatàrium (dissabte, 23, al Macba. 19.00 hores. 5 euros) i La Mascarada (diumenge, 24, al CCCB. A les 17.30 i 19.30 h. Gratuït).

La Seca. Flassaders, 40. A les 20.00 hores. Gratuït. Vegeu tota la programació a la web: laseca.cat/ca/activitat/22/barribrossa-2015