LA MULTITUDINÀRIA CELEBRACIÓ ANDALUSA Al costat del besÒs

Accidents en atraccions desllueixen la Fira d'Abril

Dissabte es va trencar la cama una dona arran d'un altre accident el cap de setmana passat

Una dona es fractura una cama a l’atracció ’La Cárcel’ de la Fira d’Abril de Barcelona / periodico

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Dos accidents en dues atraccions instal·lades al recinte del Fòrum han deslluït el balanç final de la Fira d'Abril de Barcelona, que va concloure ahir superant el milió de visitants, una xifra lleugerament superior a la d'anteriors edicions. Daniel Salinero, president de la Federació d'Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC), va destacar que en aquesta ocasió, durant els 10 dies de fira, hi han assistit molts visitants que s'hi estrenaven.

Un portaveu del certamen va lamentar els dos sinistres i va aclarir que les 105 atraccions que s'instal·len al recinte firal «han sigut revisades prèviament per la Guàrdia Urbana, com es porta a terme en qualsevol festa».

El visionat de les càmeres de seguretat va revelar ahir que no hi va haver cap problema tècnic en l'accident sofert per una dona de 32 anys que es va trencar la tíbia al pujar dissabte a la nit a una atracció anomenada La cárcel, i per això ahir es va tornar a obrir al públic.

La cárcel és una estructura similar a una cel·la, en què les persones van dretes, agafades a la reixa, i que va unida a un gran braç metàl·lic que gira i fa que l'habitacle pugi a gran altura. Javier Berzosa, advocat de la FECAC, va assegurar que «mecànicament l'atracció va funcionar bé» i s'ha determinat que hi va haver «negligències d'usuaris», que no van complir amb les normes de seguretat que la mateixa atracció té retolades, com la prohibició de treure les cames i els braços de les gàbies, de deixar-se anar de mans, de fer salts o de pujar-hi amb objectes contundents.

Notícies relacionades

Aquest accident se suma al que va tenir lloc el cap de setmana passat quan una noia de 28 anys va resultar ferida al trencar-se un braç a la Rana Show, a l'impactar contra el terra després de sortir disparada de l'atracció. La ferida va patir un traumatisme cranioencefàlic i una fractura en un peu. La seva germana, de 19 anys, va ser una de les dues noies que va quedar penjant q la cistella i va ser atesa per contusions.

Els bombers van clausurar de seguida l'atracció i van obrir una investigació per aclarir els fets. Després de rebre el primer informe, els agents de la Guàrdia Urbana van imputar el propietari de la instal·lació per un delicte de lesions greus. No és el cas del propietari de La cárcel, a qui ahir a la tarda l'ajuntament li va retirar el precinte i va poder tornar a posar en marxa l'atracció.