a barcelona

Una vintena d'homosexuals es besen a la cafeteria on van fer fora una parella de lesbianes

La protesta, organitzada per l'associació Lesbicat, s'ha desenvolupat sense cap incident

1
Es llegeix en minuts

Una vintena d'homosexuals, la majoria dones, han protagonitzat aquest dimecres una protesta a la cafeteria de Barcelona que va ser denunciada per haver instat a marxar dues dones que s'estaven besant al local.

L'acte ha sigut organitzat per l'associació Lesbicat, la presidenta de la qual, Elena Longares, ha comentat que la protesta s'ha fet sense cap incident i després d'explicar a la propietària de la cafeteria, situada a la travessera de Dalt de Barcelona, el motiu de l'acció.

L'Observatori contra l'Homofòbia de Catalunya va presentar el 31 de març passat una denúncia davant el Departament de Benestar Social i davant l'Ajuntament de Barcelona contra la propietària de la cafeteria perquè va instar a no tornar una parella de lesbianes perquè es besaven al local.

La mestressa del local va adduir que el comportament havia aixecat queixes d'altres clients i per això va exigir a les dues dones que "es comportessin d'una manera diferent, que no s'abracessin i no es besessin".

"Avui hem volgut demostrar a la propietària de la cafeteria que l'amor no pot ser motiu de discriminació i per això ens hem besat totes", ha explicat Longares, que ha agraït a les dues noies la "valentia" per haver denunciat els fets.

Notícies relacionades

El president de l'Observatori contra l'Homofòbia de Catalunya, Eugeni Rodríguez, que també ha participat en la protesta, ha informat que la denúncia presentada per presumpte tracte discriminatori per orientació sexual ha passat de la Generalitat a mans de la Fiscalia de Delictes d'Odi i Discriminació, tal com estableix la llei contra l'homofòbia, al detectar-se que hi podria haver indicis d'un delicte.