LA PÈRDUA de botigues ICÒNIqueS

Trias estudia comprar més locals històrics per evitar que tanquin

Reconeix el seu error en la tria dels diumenges comercials del 2014

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

L'alcalde Xavier Trias va obrir la porta dimecres passat al fet que l'Ajuntament de Barcelona compri els locals en què algunes de les botigues més emblemàtiques i antigues de la ciutat estan obertes al públic en règim de lloguer i evitar així que, com a conseqüència de la llei d'arrendaments urbans, els seus actuals propietaris puguin incrementar les rendes mensuals fins a fer inviable el negoci. L'ajuntament ja va agafar aquesta drecera mesos enrere per salvar el bar Marsella. Ara, segons va explicar Trias en una entrevista a RAC-1, es podria repetir aquesta solució en sis o set casos més, però només si el preu fos raonable.

Notícies relacionades

Per a algunes botigues, aquesta solució pot arribar tard, ja que els seus contractes van expirar precisament dimecres i els responsables dels negocis tenen instruccions de la propietat de desallotjar el local de manera immediata.

D'altra banda, Trias va acceptar que el govern municipal es va equivocar amb la llista de diumenges que els comerços podien obrir el 2014. Es van escollir dos diumenges de màxima afluència de creuers, la fira de telefonia mòbil i el dia de l'orgull gai com a diumenges en què, suposadament, els visitants omplirien les botigues i no ha estat així. Aquesta decisió errònia l'han pagat els barcelonins el desembre passat, en què per primera vegada en molts anys només hi ha hagut un diumenge de botigues obertes en tot el mes. El 2015 no es repetirà l'error.